VESTI FK Čukarički

Đorđe Jovanović: Mnogo je lakše posle golova na Banjici-ĐorđeJovanović-

Đorđe Jovanović: Mnogo je lakše posle golova na Banjici

Đorđe Jovanović je na Banjici posle više od godinu dana zatresao protivničku mrežu. Poslednji gol napadač Čukaričkog postigao je 17. decembra 2019. godine, tada u dresu Kartagene, u prvoj rundi španskog Kupa kralja protiv Leioa. U međuvremenu, nekadašnji mladi reprezentativac Srbije postao je član tima sa Banovog brda, a vrlo brzo se pokazalo da je kapitalno pojačanje.

Momak rođen u Leposaviću bio je igrač utakmice u pobedi Čukaričkog protiv Rada (2:0), oba puta je on taj koji je savladao protivničkog golmana Damira Kahrimana. Brđani su se na taj način učvrstili na četvrtoj poziciji na tabeli, sada sa pet bodova više u odnosu na najbližeg pratioca, subotički Spartak.

- Zadovoljan sam i rezultatom i svojom igrom. Posle dužeg vremena postigao sam gol. Doduše, nisam ni imao mnogo prilika u međuvremenu, bila je pauza zbog korone, pa sam promenio klub, a tek od prvog prolećnog kola stekao sam pravo nastupa. Ulazio sam u šanse tokom priprema u Turskoj, posebno to važi za meč protiv Maribora, u prvom zvaničnom meču za Čukarički golman Inđije mi je odbranio udarac, ali sada je sve bilo mnogo bolje – naglasio je Đorđe Jovanović, napadač belo-crnih.

Nekadašnji igrač Partizana u prvi plan je stavio ekipu, a ne svoj učinak.

- Ćirković me je pogodio direktno u glavu, Čolović je poslao takvu loptu da je na meni bilo da samo postavim nogu, svaka im čast. Bez dobrih saigrača i ekipe, individualni učinak ništa ne bi vredeo. Mnogo je lakše kad oko sebe imate dobre igrače i dobre momke.

Jovanovićeva uloga nije samo da postiže golove. S obzirom da Čukarički forsira igru sa visokim presingom, centarfor Brđana ima i dodatne zadatke.

- Već sam bio u Čukaričkom dva-tri meseca, trenirao sa ekipom, video sam šta traže šef i stručni štab od nas. Doduše, nije mi bilo teško da se naviknem na takve zahteve, neku vrstu presinga radio sam i u prethodnim klubovima. Odgovara mi stil na koji igra Čukarički – naglasio je Jovanović.

Dvostruki strelac sa Banjice naglasio je da njegov tim još uvek ne obraća mnogo pažnje na rezultate najvećih konkurenata za plasman u Evropu.

- I dalje sve zavisi od nas i trudićemo se da tako ostane. Ako mi budemo igrali kako treba i ako nastavimo da pobeđujemo, ne treba da se opterećujemo šta će uraditi Spartak, Vojvodina ili neko treći. Nama je cilj da budemo makar četvrti, ako je moguće i treći, Novosađani su sada samo četiri boda ispred nas. Imamo dobar raspored, probaćemo ako nam se ukaže prilika da i njih prestignemo.

Čukarički je vrlo dobro krenuo u drugi deo sezone, ostvario je dva trijumfa na gostovanjima, protiv Inđije i Rada, dok je u derbiju odigrao nerešeno protiv Vojvodine. Ipak, ti mečevi su arhivirani, s obzirom da će već u subotu, u okviru 23. kola ugostiti ekipu Zlatibora (subota, 13 časova, stadion na Banovom brdu, TV Arenasport).

- Nema mnogo vremena za odmor, igrali smo u petak protiv Vojvodine, u utorak smo išli na Banjicu, pa nam već sutra u goste dolazi Zlatibor. Nema mnogo vremena ni za treninge, uglavnom se radi na oporavku. Na nama je da nastavimo da igramo dobro i da pobeđujemo – kazao je Jovanović, koji se potom osvrnuo na Čajetince:

- Čukarički jeste bio ubedljiv na gostovanju u Užicu, ali siguran sam da nam neće biti lako u drugom ovosezonskom duelu protiv Zlatibora. Oni su odigrali nerešeno protiv Proletera u Novom Sadu, protiv Spartaka na domaćem terenu, mnogo su bolji nego u prvom delu sezone. Tada su bili novajlije, igrali su pomalo i u grču. Opet, kvalitet je na našoj strani, ukoliko budemo igrali na očekivanom nivou, trebalo bi da slavimo pobedu.

Komentari (0)

Napiši Komentar