VESTI FK Čukarički

Docić: Mladost veoma opasan rival, očekujem neizvesnu utakmicu-MarkoDocić-

Docić: Mladost veoma opasan rival, očekujem neizvesnu utakmicu

Duel Čukaričkog i Mladosti na Banovom brdu u subotu (18 časova) biće okršaj mladosti i iskustva. Brđani imaju ubedljivo najmlađi tim u Super ligi, sa druge strane Lučanci su bez konkurencije po godinama igrača najiskusniji. Uvek su dueli ova dva tima bili „više od igre“, o tome najbolje svedoče prošlogodišnji rezultati, u četiri meča oba tima su ostvarila po jednu pobedu, dok su dva završena nerešenim ishodima.

- Izgubili smo od Mladosti u Kupu prošle sezone, ali to je neko sasvim drugo takmičenje. U prvenstvu je bilo mnogo bolje, u jednom haotičnom meču slavili smo u Lučanima sa 4:3, potom pred početak plej-ofa na Banovom brdu odigrali 0:0, kad nam je bod donosio dozu sigurnosti, pa i nismo tada preterano rizikovali. Nerešeno je bilo i u našem poslednjem prošlosezonskom meču, kad smo bodom u Lučanima obezbedili plasman u Evropu – podsetio je Marko Docić, kapiten Čukaričkog.

Bilo koji od tri ishoda ne bi bio iznenađenje na Banovom brdu u sutrašnjem duelu, ali Docić je istakao da će publika imati šta da vidi.

- Pre svega, očekujem dobru utakmicu, kao što su uostalom i bile sve naše dosadašnje, svaka je bila zanimljiva na svoj način. I ova predstojeća će biti prilično neizvesna. Jasno nam je da će se sastati najmlađa i najstarija ekipa u Super ligi, ali i ta činjenica mogla bi nama da donese neke prednosti. Najpre, ako ste mlađi, trebalo bi i da imate više eneregije, a mi to imamo.

Pored toga, Čukarički ove kalendarske godine igra sjajno na Banovom brdu. U Super ligi od početka sezone imaju maksimalan učinak, četiri meča i četiri pobede.

- Svaka ekipa igra bolje na domaćem terenu nego u gostima, nije to ništa čudno. Navikli smo na svoj teren i ambijent, znamo svaki pedalj terena. Pored toga, uglavnom ekipe koje dolaze nisu preterano zainteresovane za neko veće nadigravanje, pokušavaju da nas ugroze iz polukontre i kontre. To je ranije radila i Mladost, nešto slično očekujem i u subotu. Ne mogu da nas iznenade, ali znamo da su veoma opasni. Kao najiskusniji u ligi imaju neke svoje sisteme u igri po kojima su prepoznatljivi. Izdvojio bih prekide kao njihovo najjače oružje – istakao je Docić.

I u duelu protiv Lučanaca Čukarički će biti lišen usluga povređenih Puškarića, Stevanovića, Đorđevića, Veličkovića i Šarića.

- Svaki od pomenutih igrača nam nedostaje, svako ima nešto svoje što unosi u ekipu. Takva smo celina da nam je svaki pojedinac od velike važnosti, pa će nam biti daleko lakše kad se napokon kompletiramo.

Za kraj, Docić koji je u dresu Čukaričkog stigao do 102 utakmice, opredelio se za jednu koja mu je ostala u sećanju:

- Bilo je dosta dobrih utakmica, ali kad bih morao da izdvojim jednu, to bi svakako bila ona protiv Spartaka na domaćem terenu, kad sam u pobedu od 4:1 postigao svoj prvi het-trik u karijeri.

Komentari (0)

Napiši Komentar