VESTI FK Čukarički

Delibašić: Imamo dobar rezultat, ali u revanšu moramo da budemo na nivou iz prvog meča-ĐorđeJovanović-

Delibašić: Imamo dobar rezultat, ali u revanšu moramo da budemo na nivou iz prvog meča

Čukarički je u lepom raspoloženju doputovao u Stokholm, posle dva i po sata prijatnog leta i još gotovo sat vremena autobusom od aerodroma do hotela u kojem su smešteni. Dan pred revanš meč protiv Hamarbija, u vreme odigravanja utakmice, Brđani su odradili i trening na prelepoj „Tele 2“ Areni, na kojoj ih u četvrtak od 18,45 časova očekuje svakako vatrena atmosfera.

Prema rečima domaćina, prodate su sve ulaznice koje su puštene u prodaju, njih 7.885, što je četvrtina kapaciteta ovog zdanja. Trener u stručnom štabu Čukaričkog Pavle Delibašić u najavi pred prvi meč kazao je da je šansa njegovog tima jedino ukoliko u Beogradu ostvari dobar rezultat. To su njegovi puleni i učinili na stadionu Partizana, ali je Delibašić vrlo oprezan pred revanš u Stokholmu.

- Očekujem izuzetno tešku utakmicu, bez dileme. Iskoristili smo šansu u Beogradu na pravi način, ali smo mogli bolje. Ipak, da nam je neko ponudio 3:1 pre meča u Humskoj oberučke bismo to prihvatili. Hamarbi je veliki klub, vidi se po svemu, atmosferi, stadionu. Ne bismo smeli da se opuštamo – rekao je Pavle Delibašić.

Može li Čukarički da odigra kao u Beogradu?

- Ako budemo na nivou kao u Beogradu, onda će se Čukarički pitati i u Stokholmu. U tom slučaju ubeđen sam u prolaz – optimista je Delibašić.

Da li vas plaši mladost vaše ekipe?

- Ne plašimo se. Mi treneri smo tu da uradimo sve da opustimo i psihološki spremimo ekipu. Vežbali ste penale? - Nismo vežbali penale, ali to radimo u nekoj rutini na svakom treningu. Ne razmišljamo o penalima, došli smo da pokažemo borbeni fudbal – zaključio je Delibašić.

Đorđe Jovanović, napadač Čukaričkog, ove sezone igra u sjajnoj formi. U šest mečeva postigao je pet golova, jedan od tih pogodaka bio je upravo protiv Hamarbija u prvom meču trećeg kola na stadionu Partizana. Pred revanš meč u Stokholmu, centarfor Brđana bio je optimista.

- Očekujem sličan meč kao u Beogradu. Verujem da će Hamarbi krenuti na sve ili ništa, jer nemaju šta da izgube. Znam da će biti pun stadion, ustvari koliko to bude dozvoljeno i tu vidim prednost domaćina. Ipak, znam da možemo da odigramo bolje nego u Beogradu – poručio je Jovanović.

Hoće li Čukarički braniti prednost stečenu u prvom susretu, kad je slavio sa 3:1?

- Nije rešenje da čuvamo prednost iz Beograda, jer bi to moglo da nam se obije o glavu. Moramo da igramo kao da je 0:0, da jurimo pobedu, ali i da strpljivo čekamo šansu. Želimo i ovde da pobedimo.

Kako ćete se snaći na veštačkoj travi?

- Nije ni slična trava kao kod nas ovde u Stokholmu, mada šta je tu je i oni su se privikavali na našu podlogu. Trenirali smo u ponedeljak i utorak na stadionu BASK-a, ali velike je razlika u odnosu šta nas ovde čeka.

Da li možete da uporedite kvalitet srpskih i švedskih timova?

- Teško je uporediti sada da li su Šveđani bolji ili ne od naših timova. Evropa je nešto drugo. Kvalitetna ekipa je Hamarbi zato i kažem da su šanse pola-pola za prolaz – objasnio je Jovanović.

Komentari (0)

Napiši Komentar