VESTI FK Čukarički

Darko Puškarić i Miladin Stevanović odigrali stote mečeve za Čukarički-DarkoPuškarić,MiladinStevanović-

Darko Puškarić i Miladin Stevanović odigrali stote mečeve za Čukarički

Darko Puškarić i Miladin Stevanović su protiv Mladosti u okviru 23. kola Super lige Srbije obeleži jubilej, odigrali su stote mećeve za Čukarički. Uramljene dresove sa brojem „100“ uoči susreta sa Lučancima uručio im je tehnički direktor Goran Grkinić.

Puškarić, koji igra na poziciji štopera, u Čukarički je došao na leto 2017. godine. Od 99 mečeva u kojima je nosio belo-crni dres, 85 puta je nastupao u Super ligi, deset mečeva odigrao je u Kupu Srbije, a četiri u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Iste sezone, ali u zimskom prelaznom roku 2017/18, u Čukarički je stigao i Miladin Stevanović. Desni bek je u Super ligi odigrao 90 mečeva, sedam puta je nastupao za belo-crne u Kupu Srbije, a jednom u kvalifikacijama za Ligu konferencije.

U „klubu 100“ od aktuelnih prvotimaca su još trojica igrača. Najviše mečeva skupio je Asmir Kajević (168), a više od stotinu utakmica za belo-crne imaju još Marko Docić (160) i Stefan Šapić (125). Najbliži trocifrenom broju susreta od aktuelnih prtovimaca, osim Puškarića i Stevanovića, su Stefan Kovač (99) i Đorđe Petrović (81).

U novijoj istoriji Čukaričkog najviše mečeva za klub odigrao je Dragoljub Srnić, koji je 169 puta oblačio belo-crni dres. NJegov rekord će uskoro gotovo sigurno biti oboren, s obzirom da Kajević ima samo jedan, a Docić devet nastupa manje. Na četvrtom mestu večne liste je Igor Matić (153), a slede ga Petar Bojić (149), Filip Stojković (119), Nemanja Stevanović (117), Slavoljub Srnić (112), Miroslav Bogosavac (107) i Lukas Pjasentin (103).

Komentari (0)

Napiši Komentar