VESTI FK Čukarički

Darko Puškarić: U derbiju protiv Vojvodine odlučivaće nijanse-DarkoPuškarić-

Darko Puškarić: U derbiju protiv Vojvodine odlučivaće nijanse

 Pauzu zbog obaveza raznih reprezentativnih kategorija Čukarički je iskoristio za pripremu derbi meča 12. kola Super lige Srbije, na Banovo brdo stiže drugoplasirana Vojvodina (petak, 18 časova, TV Arenasport 1). Ujedno, medicinski tim belo-crnih imao je u prethodnom periodu dosta posla, nekoliko igrača oporavljalo se od povreda, a među njima je i najiskusniji u timu, Darko Puškarić.

- Sad je sve kako treba, treniram punom parom već tri nedelje. Malo je sporije od uobičajenog išao oporavak. Povredio sam na meču protiv TSC-a u Senti trbušni mišić, a to je povreda koja se ne dešava baš tako često. Ti mišići su kod fudbalera najjači, ali je već bilo „načeto“ kod mene, a tada sam napravio ekstreman pokret i na žalost bio sam duže vreme odvojen od terena – kazao je štoper Čukaričkog Darko Puškarić.

Tokom pauze Čukarički je odigrao prijateljski susret protiv Radnika iz Bijeljine, među starterima bio je i Puškarić.

- Baš sam se uželeo treninga i utakmica. Protiv Bijeljine je bila prva posle veće pauze, iskreno nedostajalo mi je još malo snage i rutine, ali polako... Biće mnoštvo utakmica u narednom periodu, najpre Vojvodina, pa Kup protiv Teleoptika, gostovanje Inđiji, vanredno kolo protiv Partizana... Najbitnije je da imao ko da me zameni – pohvalio je Puškarić momke koji su izneli najveći teret u njegovom odsustvu.

Prvi naredni meč opravdano ima epitet derbija kola, sastaju se trenutno drugi i treći tim na tabeli. Uz kuriozitet, Čukarički je u Super ligi svih pet mečeva kao domaćin rešio u svoju korist, baš kao i Vojvodina na gostujućim terenima.

- Ne čude me uopšte igre i rezultati koje Vojvodina ostvaruje ove sezone. To se i očekuje od takvog kluba, da uvek bude u vrhu. Znam ko ih vodi, dobro poznajem stručni štab i većinu igrača, poseduju ogroman kvalitet, ali i dobru organizaciju unutar kluba. U periodu od 2014. do 2017. godine Puškarić je nosio dres novosadskog tima na 88 mečeva.

Svakako je jedan od najpozvanijih da uporedi tadašnje sa sadašnjim stanjem.

- Ima sadašnja generacija Vojvodine dodirnih tačaka sa onima u kojima sam ja igrao, pre svega tu mislim na kvalitet, koji je bez dileme prisutan bio onda, a i sada je takav slučaj. Opet, za neko ozbiljnije poređenje je prerano, rezultati su ti koji će sve pokazati. Potencijal za velike stvari Novosađani imaju – pohvalio je svoj bivši tim Puškarić.

Kako najiskusnijem igraču Brđana izgleda Čukarički ove sezone? Jeste li verovali da ekipa može da osvoji ovoliki broj bodova na startu?

- Bilo bi glupo da kažemo da nismo verovali u ono što radimo. Ali, bilo je dileme kako će se mlad tim navići na promene koje su se dogodile, a ostali smo bez nekolicine iskusnih igrača, nosioca tima koji je izborio plasman u Evropu. Znamo da su oscilacije, pa čak i one veće, prisutne kod mladih timova, a mi ih još nismo imali. Zato možda ljudima sa strane izgleda čudno kako postižemo ovakve rezultate, ali svakako da nije nezasluženo. Ekipa igra vrlo dobro, pre svega zbog discipline koja je podignuta na viši nivo, pogotovo kod mlađih igrača. Stručni štab Čukaričkog je tome posvetio veliku pažnju, pa rezultati za mene uopšte nisu iznenađenje – istakao je Puškarić.

Statistika govori u prilog činjenici da je Čukarički u proseku najmlađi tim u Super ligi, ali Brđanima ne manjka ni iskustva. O tome svedoči podatak da su nedavno Marko Docić i Miroslav Bogosavac odigrali stoti meč za belo-crne, a da je to protiv Javora učinio i Asmir Kajević.

- Tačno je da imamo i dosta iskustva, iako su neki igrači po godinama još uvek dosta mladi. To je isto vrlo bitan faktor, ali za sve to vreme igrač mora da igra da bi stekao iskustvo. A Čukarički je klub koji veruje u mlade igrače. Za sada imamo idealan balans mladosti i iskustva, potencijala i kvaliteta – slikovito je objasnio Puškarić, koji je potom pohvalio i grupu mladih igrača, bez želje da izdvaja pojedince:

- Kod nas vlada porodična atmosfera. Iskreno, osećam se kao u nekom razredu srednje škole. Svi su dobri momci, puni poštovanja prema starijima i vrlo vredni. U moje vreme i nije bilo baš tako, sada je to na višem nivou. Zaista bih pohvalio te momke ovom prilikom, kritike, pohvale i savete primaju na pravi način.

Puškarić se potom još jednom osvrnuo na predstojeći meč protiv Vojvodine, za koji je ocenio da će biti vrlo zanimljiv.

- Odlučiće dispiclina i koncentracija. Igramo slično, napadački, mislim da će nijanse prevagnuti. Isto tako, smatram da ni jedan tim neće dominirati tokom čitavog meča. Nama mnogo znači činjenica da smo neke od prethodnih mečeva dobijali u finišu, ali isto tako znali smo i da odbranimo rezultat kad je trebalo. E, sad, protiv Vojvodine ćemo igrati pod većim pritiskom, tabela sve govori o kvalitetu Novosađana.

Iskusni štoper Čukaričkog smatra da je još rano govoriti o raspletu u Super ligi, iako je bodovno već vidljiva podela na gornju i donju polovinu tabele.

- Pet timova je u dva-tri boda razlika, ali još je rano, bez obzira što se napravila ta podela. Mislim da je ta razlika za sada samo sticaj okolnosti, ne mora ništa da znači, bilo je slično i prethodnih sezona. Mada, značajna razlika u odnosu na prošle godine je ta što neće biti podele bodova. Uglavnom, što više kvalitetnijih ekipa, i fudbal u Srbiji će biti bolji. Mišljenja sam da ima kvalitetnih igrača kod nas, samo su bitni infrastruktura i prateći uslovi. Ide na bolje, posle renoviranja terena ne igra se više „po blatu i njivama“ – zaključio je Darko Puškarić.

Komentari (0)

Napiši Komentar