VESTI FK Čukarički

Dario Grgić: Sanjam o tome da zaigram za prvi tim Čukaričkog-DarioGrgić-

Dario Grgić: Sanjam o tome da zaigram za prvi tim Čukaričkog

Čukarički i Crvena zvezda su odigrali sjajan meč u derbiju Omladinske lige Srbije prethodnog vikenda. Na kraju nije bilo pobednika, susret na stadionu BASK-a na „Carevoj ćupriji“ završen je nerešenim ishodom – 2:2. Jedan od najzaslužnijih što je njegov tim izbegao poraz posle vođstva crveno-belih od 2:0 je Dario Grgić, veznjak Brđana, strelac izjednačujućeg pogotka u 85. minutu.

- Meč je bio upravo onakav kakav smo i očekivali. Napet i težak, ali smo na kraju uspeli da osvojimo bod koji nam mnogo znači, pre svega na polju samopouzdanja. Od početka sezone, ni jedan meč u kojem smo gubili nismo okrenuli u našu korist, a sada smo uspeli protiv Crvene zvezde. I to posle nesrećnog prvog poluvremena, u kojem smo primili gol u trećem minutu, potom je usledio autogol... – kazao je Dario Grgić, koji je opisao svoj pogodak:

- Lopta je došla do Ajdara, krenuo sam u napad, izvukao se korak unazad, saigrač mi je dodao i jedino što sam i mogao u tom trenutku da uradim je da šutnem. Srećom, ušla je, bio je to prelep gol za izjednačenje.

Čukarički je trenutno na šestoj poziciji, sa čak 14 bodova manje od vodećeg Brodarca. Grgić je realan što se tiče nastavka šampionata.

- Iskreno, vodeći timovi su nam dosta daleko, teško je da će gubiti od manjih timova. Nama je cilj da u ostatku sezone pobeđujemo u svim mečevima, pa dokle stignemo. Nismo imali ni sreće u prvom delu sezone, u svim derbi mečevima osim možda protiv Crvene zvezde na startu, bili smo ravnopravni ili bolji, a to se nije održavalo na rezultate.

Grgić je na Banovom brdu već četiri godine. Fudbalom je počeo da se bavi u „Bumerangu“, potom je igrao za Srem iz rodne Sremske Mitrovice, a kratko je bio na probi i u Partizanu.

- Na Banovo brdo me je doveo Đorđe Aćimović Đulika. Prva selekcija za koju sam igrao bili su mlađi pioniri, trener nam je bio Saša Mićović. Još mi je u sećanju taj period, već u trećem kolu igrali smo protiv Crvene zvezde, trener nam je u svlačionici kazao da ništa ne brinemo i da ćemo sigurno pobediti. Tako je i bilo, slavili smo trijumf od 7:1. Iako sam u drugom minutu promašio penal, lopta mi se odbila na nogu, pogodio sam, a do kraja sam postigao ukupno tri gola. To mi je i najlepšti trenutak do sada u Čukaričkom – priznao je Grgić.

U međuvremenu, Grgić je prošao i mlađe reprezentativne selekcije Srbije. Ipak, ostaje žal što su, zbog situacije sa pandemijom korona virusa, otkazana takmičenja Omladinske selekcije.

- Pozivi u reprezentaciju krenuli su sa dobrim igrama u Čukaričkom. Debitovao sam u pionirima, tada pod komandom Milana Đuričića Đumija. Zaista mi je krivo što nećemo imati priliku da se odmerimo sa vršnjacima u omladinskoj kategoriji, imali smo dobru ekipu i lepe šanse da uradimo nešto veliko i da se kvalifikujemo na završni turnir.

O ličnim ambicijama Grgić je kratko rekao:

- Zavoleo sam Čukarički, to je moj klub. Želim da što pre zaigram za prvi tim, ali ne po svaku cenu. Biće vremena i za to, mora mnogo stvari da se poklopi, ali zaista sanjam o tome. Mnogo mi je značilo što sam bio na pripremama sa prvim timom u Turskoj, stariji igrači su se prema nama ophodili kao da smo već pet godina sa njima. A utakmica koju smo u Beleku odigrali protiv Šahtjora, kad smo pobedili sa 5:0, je najbolja ove generacije – istakao je Grgić.

Dario je istakao i dvojicu igrača iz sadašnjeg prvog tima Čukaričkog.

- Najviše sam pričao sa Pantićem i kapitenom Docićem. Daču Pantića odavno pratim, još dok je bio u Partizanu, mnogo mi je drago bilo kad je došao u Čukarički. A fudbalski idol od rođenja je Saša Ilić – priznao je Dario Grgić.

Komentari (0)

Napiši Komentar