VESTI FK Čukarički

Čukarički završio takmičenje u osmini finala Kupa Srbije--

Čukarički završio takmičenje u osmini finala Kupa Srbije

Čukarički – Mladost 1:4 (0:2)

Strelci: 0:1 – Pavlović u 8, 0:2 – Pavlović u 45+1, 1:2 – M. Stevanović u 65, 1:3 – Tumbasević u 66, 1:4 – P. Jovanović u 86. minutu.

Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 100. Sudija: Novica Anđelovski (Pančevo). Pomoćnici: Dejan Potočan (Vršac) i Goran Beljin (Bela Crkva). Žuti kartoni: Bogosavac, Kopitović, Puškarić (Čukarički), Pavlović, Milošević, Leković (Mladost).

ČUKARIČKI: Belić, M. Stevanović, Kopitović, Puškarić, Bogosavac, Kiso (od 60. Ovusu), Đorđević, Birmančević (od 60. Zorić), Bojić, Šarić (od 60. Mudrinski).

MLADOST: Rosić, Andrić, Milošević, Sinđić, Leković, Pejović, Tumbasević, Radivojević (od 38. Markoski), Jovanović, Odita (od 90. Golubović), Pavlović (od 83. Jevremović).

Čukarički je završio takmičenje u Kupu Srbije u osmini finala, posle poraza na domaćem terenu od lučanske Mladosti. Gosti su bili bolji rival, pre svega u prvom poluvremenu, kad su golovima Predraga Pavlovića stigli do velike prednosti.

Imao je Čukarički dve šanse u prva dva minuta. Najpre u drugom, kad je Šarić ušao u šesnaesterac i odmah potom šutirao, ali neprecizno. Još bolja prilika minut kasnije, posle ubacivanja Đorđevića sa leve strane glavom je sa šest metara šutirao Kajević, takođe pored gola.

Lučanci su potom preuzeli inicijativu, vrlo brzo su uspeli da dođu i u vođstvo. U 18. minutu posle greške odbrane Čukaričkog, Petar Jovanović je odlično pronašao Pavlovića, kojem nije bilo teško da loptu ubaci u tada već praznu mrežu – 0:1. Samo dva minuta kasnije šutirao je Radivojević sa 18 metara, ali je Belić izbio loptu u korner.

Na novu priliku čekalo se do 39. minuta, imali su je domaći preko na ovom meču kapitena Puškarića. Posle kornera lopta se odbila do štopera Brđana, koji je šutirao sa osam metara, ali je jedan odbrambeni igrač Lučanaca izblokirao njegov udarac i sprečio izjednačenje.

U završnici su Lučanci bili agilniji i to im se isplatilo. Najpre je u 45. minutu, posle kontre snažnno šutirao Andrić, ali je Belić spasao svoj tim. Ali, u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena Belić je bio nemoćan, Predrag Pavlović je neometan, sa ivice šesnaesterca, postigao prelep pogodak – 0:2.

Bio je Čukarički znatno angažovaniji u nastavku meča, imao je i odlični priliku u 54. minutu, Bojić je šutirao sa 15 metara, ali je Rosić odlično odbranio. Šest minuta kasnije trener domaćih Simo Krunić izvršio je trostruku izmenu, umesto Kisa, Birmančevića i Šarića na teren je poslao Ovusua, Zorića i Mudrinskog.

Samo pet minuta kasnije inicijativa Čukaričkog se isplatila, posle odličnog centaršuta Bogosavca na drugoj stativi je nogom loptu u mrežu ubacio Miladin Stevanović – 1:2. Ali, samo minut kasnije nova loša reakcija odbrane Brđana, i malo sreće za Lučance, koji su posle pogotka Tumbasevića ponovo bili na “plus dva” – 1:3.

Mogao je Kajević u 74. minutu da unese neizvesnost, ali je njegov šut sa deset metara izblokiran. Imao je odličnu priliku i Puškarić tri minuta kasnije, ali je loše zahvatio loptu u šesnaestercu rivala. Ako je i bilo neke nade za domaće, ona je splasnula u 86. minutu, kad je posle nesporazuma Bogosavca i Belića bivši igrač Čukaričkog Petar Jovanović lako sproveo loptu u mrežu – 1:4.

Komentari (0)

Napiši Komentar