VESTI FK Čukarički

Čukarički ubedljiv protiv Javora na Banovom brdu--

Čukarički ubedljiv protiv Javora na Banovom brdu

Čukarički – Javor 3:0 (1:0)

Strelci: 1:0 – Birmančević u 34, 2:0 – Kovač u 67, 3:0 – Vidosavljević u 71. minutu. Stadion na Banovom brdu. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudija: Srđan Jovanović. Pomoćnici: Uroš Stojković i Milan Mihajlović. Žuti karton: Ilić (Javor).

ČUKARIČKI: Petrović, Stevanović (od 82. Ćirković), Kamenović, Kajević (od 75. Pantić), Puškarić, Mijailović, Savić (od 64. Vidosavljević), Šapić, Endijae (od 82. Rakonjac), Kovač, Birmančević (od 82. Eze).

JAVOR: Lazović, Jevremović, Jevtić, Piščević, Luković, Maričić, Šćepanović (od 64. Rušević), Pavišić, Balabanović, Ilić, Zvekanov (od 58. Nikolić).

Čukarički je ostvario ubedljivu pobedu protiv Javora – 3:0, kojom se makar do završetka ovog kola vratio na četvrto mesto na tabeli Super lige. Ivanjičani su se organizovano branili, igrali su vrlo dobro, ali je Brđanima bilo daleko lakše kad je Birmnačević u 34. minutu postigao vodeći pogodak. U drugom poluvremenu, pobedu su pogocima posle sjajnih kontranapada overili Kovač u 67. i Vidosavljević u 71. minutu.

Prva ozbiljnija akcija viđena je u sedmom minutu, Savić je prelepo proigrao Endijaea, Sengelac je pokušao iz prve da zahvati loptu sa 12 metara, ali je to učinio dosta loše. Probao je snažnim udarcem Kajević u 23. minutu sa 20-tak metara, ali je sjajno postavljena odbrana Javora taj udarac izblokirala. Isti igrač je koji minut kasnije bio u prilici, posle ubacivanja iskosa sa leve strane Birmančevića, ali mu je malo nedostajalo da sa peterca zahvati loptu i savlada Lazovića.

Stezali su domaći obruč oko gola Ivanjičana, pa je u 28. minutu šansu imao Savić, ali je i njegov udarac sa sedam metara izblokiran, dok je minut kasnije golman gostiju lako ukrotio šut Puškarića sa 18 metara. Ipak, u 34. minutu Javoru nije bilo spasa. Bila je to fantastična akcija, Kovač je poslao odličnu loptu ka Birmančeviću, koji je propustio ka Endijaeu i nastavio kretnju, Senegalac je potom uposlio upravo vezistu Čukaričkog, koji je sa desetak metara rutinski savladao Lazovića – 1:0.

Tek po primljenom golu Ivanjičani su malo ozbiljnije krenuli ka golu Brđana, pa je u 38. minutu glavom pokušao Ilić, ali nije bilo opasnosti po Petrovića. U nastavku, najpre je zapretio gostijući igrač Šćepanović sa distance, ali je Petrović bio siguran, baš kao i Lazović posle šuta Birmančevića iz slobodnog udarca u 55. minutu.

Javor je čekao šansu iz prekida, imao je najpre slobodan udarac sa 20-tak metara, odmah potom i korner. I umesto prilike za goste, Čukarički je duplirao prednost. Bila je to sjajna kontra upravo posle ubacivanja iz ugla Ivanjičana, Vidosavljević koji je tri minuta ranije kročio na teren odlično je uposlio Kovača, ovaj je dugo vukao loptu, a potom vrlo preciznim udarcem sa 16 metara savladao Lazovića – 2:0.

Milutin Vidosavljević je u 71. minutu sebe nagradio i pogotkom. Bila je to još jedna odlična kontra, ovoga puta Kajević je dodao loptu vezisti Čukaričkog, a ovaj je ušao u šesnaesterac i lepo je plasirao loptu u mrežu istrčalog Lazovića – 3:0. Imali su domaći potom još jednu stopostotnu priliku, u 84. je Lazović odbranio udarac Pantića, potom se lopta odbila do Ezea, koji je ciljao i bio zamalo neprecizan.

Komentari (0)

Napiši Komentar