VESTI FK Čukarički

Čukarički u Surdulici izborio plasman u polufinale Kupa Srbije--

Čukarički u Surdulici izborio plasman u polufinale Kupa Srbije

Radnik – Čukarički 0:1 (0:1)

Strelac: 0:1 – Ivanović u 14. minutu. „Efbet“ stadion u Surdulici. Gledalaca: 500. Sudija: Jovan Šegrt. Pomoćnici: Dragan Bogićević i Miloš Miškeljin. Žuti karton: Lučić (Čukarički).

RADNIK: Vukadinović, Hodžić, Jokić, Kunić (od 63. Makarić), Bondarenko, Duronjić (od 68. Subotić), Oreščanin, Mitošević (od 55. Lazić), Milić (od 63. Dražić), Abubakar, Velikić (od 63. Radulović).

ČUKARIČKI: Belić, Rogan, L. Stojanović (od 65. Tomović), Ivanović (od 65. Adžić), Pankov, Sisoko, Gajić, Aganspahić (od 65. Spasojević), Serafimović, Lučić (od 90+1. Kovačević), I. Miladinović.

Čukarički je ostvario plasman u polufinale Kupa Srbije, pobedom nad Radnikom u Surdulici – 1:0. Gol odluke postigao je Đorđe Ivanović, posle dodavanja Aganspahića u 14. minutu. Pre Brđana, plasman među četiri najbolja tima ostvarili su još Crvena zvezda i TSC, dok poslednji susret četvrtfinala igraju Radnički (Niš) – Vojvodina.

Susreo se šef struke Brđana Dušan Kerkez pred meč u Surdulici sa brojnim kadrovskim problemima, pa je pružio šansu i nekim igračima koji su imali mnogo manej minuta u drugom delu sezone. Ovoga puta starteri su bili, između ostalih, mladi Vojin Serafimović i Igor Miladinović, a obojica su odigrali izuzetno dobar meč.

Ispostavilo se da je pobednik bio odlučen u 14. minutu, iz prve ozbiljnije prilike koju je Čukarički imao. Posle odlinčog dodavanja Luke Stojanovića preko odbrane Radnika, Ivanović je zahvatio volej iz prve, pogodio je prečku, lopta se odbila do Aganspahića, koji je glavom vratio ka Ivanoviću, a ovaj je, takođe glavom, ubacio u mrežu – 0:1.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo mnogo prilika, prvo naredno uzbuđenje viđeno je pred golom Brđana, agilni Mitošević je osvojio loptu, a potom i šutirao sa 20 metara, bio je neprecizan. Jedan od ključnih detalja dogodio se u 44. minutu, kad je u kontranapadu Velikić izašao sam ispred Belića, ali je njegov udarac sa 16 metara iskusni čuvar mreže Čukaričkog zaustavio, a potom je Luka Stojanović otklonio opasnost.

Belo-crni su bili mnogo bolji rival u drugom poluvremenu, pre svega zatvorili su prilaze svom golu, a bili su vrlo opasni na polovini rivala. U 57. minutu akcija u tri poteza, Panvkov je dodao do Miladinovića, ovaj još lepše do Aganspahića, ali je napadač Čukaričkog šutirao pravo u Vukadinovića.

Najbolju priliku nastavku za izjednačenje Surduličani su imali u 64. minutu, posle ubacivanja iz kornera loše je reagovala odbrana gostiju, ali je u poslednjem trenutku Gajić sa dva metra izbio loptu. Do kraja, ređale su se prilike pred golom golmana Vukadinovića, koji je u nekoliko navrata bio na visini zadatka.

Sjajnu priliku u 69. minutu imao je Adžić, ali je njegov šut iskosa sa desne strane odbranio čuvar mreže Radnika. Tri minuta kasnije golman Surduličana je bio nemoćan, ali je udarac Miladinovića sa 16 metara zaustavila stativa. Odbranio je Vukadinović šut Adžiću i u 87. minutu, a dva minuta kasnije ponovo je imao mnogo sreće, posle dodavanja Adžića Tomović je silovito šutirao, ali se zatresla prečka.

Komentari (0)

Napiši Komentar