VESTI FK Čukarički

Čukarički u Kruševcu doživeo drugi poraz u Super ligi--

Čukarički u Kruševcu doživeo drugi poraz u Super ligi

Napredak – Čukarički 3:1 (0:0)

Strelci: 1:0 – Vukadinović u 53. iz jedanaesterca, 2:0 – Vukadinović u 64, 3:0 – Petrović autogol u 83, 3:1 – Stojanović u 85. minutu. Stadion: „Mladost“ u Kruševcu. Gledalaca: 500. Sudija: Nenad Minaković. Pomoćnici: Darko Savović i Matija Olajoš Nađ. Žuti kartoni: Ožegović, Vukadinović (Napredak), Petrović, Puškarić (Čukarički).

NAPREDAK: Milošević, Obradović, Milovanović, Ožegović (od 87. Ilić), Eskić, Vukadinović (od 90+3. Desanćić), Bjeloš, Zec (90+5. Kovačević), Spremo, Đorić, Ćuković.

ČUKARIČKI: Petrović, Docić, Tedić, Vidosavljević (od 46. Đorđević), Kajević (od 64. Mićin), Puškarić, Bogosavac, Ćirković, Šapić, Kovač (od 66. Stojanović), Birmančević.

Čukarički je na gostovanju Napretku u Kruševcu zabeležio drugi poraz u sezoni. Brđani su stvarali i promašivali prilike, posebno se to odnosi na period igre na startu drugog poluvremena kad su bili apsolutno dominantni. Ipak, greške u odbrani skupo su ih koštale. Najpre je jedanaesterac skrivio Petrović, a precizan sa bele tačke bio je Vukadinović, a isti igrač je pogodio i u 64. minutu. Neopreznost Šapića i Petrovića koštala je belo-crne i trećeg gola, a Luka Stojanović je samo postigao počasni pogodak za Čukarički – 3:1.

Prvu šansu na meču imao je Čukarički, u 12. minutu posle odličnog dodavanja kapitena Docića Kovač je primio loptu u šesnaestercu rivala, ona mu je malo pobegla, dovoljno da posle njegovo šuta Milošević interveniše i izbije je u korner. Uzvratio je domaćin devet minuta kasnije, bio je to odličan napad po levoj strani, usledilo je ubacivanje, na loptu je na drugoj stativi utrčao Bjeloš, ali je bio za malo neprecizan.

Posle dužeg vremena šansa za Brđane u 31. minutu, bio je to kontranapad po levoj strani, Bogosavac je bez problema izbacio čuvara i prosledio loptu ka Tediću, ovaj se takođe oslobodio čuvara, potom uposlio Kovača, ali je njegov šut izblokiran. U nastavku akcije lopta se odbila do Vidosavljevića, ali je i njegov šut sa sa 20 metara izblokiran.

U prva dva minuta drugog poluvremena Čukarički je imao dve odlične šanse. Najpre Đorđević, koji je u poluvremenu zamenio Vidosavljevića, posle samo 50-tak sekundi natrčao je na odbijenu loptu, ali je bio za malo neprecizan. Odmah potom sjajna akcija koju je poveo Ćirković, odigrao je dupli pas sa Kajević, potom uposlio Birmančevića, ali je ovaj neometan šutirao preko gola sa 13 metara. U 50. minutu ponovo se za šansu izborio Đorđević, ali je ovoga puta njegov šut sa 17 metara izblokiran.

Kazna je stigla tri minuta kasnije, Eskić je umakao odbrani Čukaričkog, u šesnaestercu ga je srušio Petrović, dileme nije bilo, Minaković je opravdano pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Vukadinović, bio je nepogrešiv – 1:0. Krenuo je ponovo Čukarički napred, imao je nekoliko opasnih napada, ali bez konkretne prilike.

I u jeku napada Brđana ponovo je Napredak imao svoje prilike. Najpre posle greške Docića, lopta je došla do raspoloženog Vukadinovića, koji je šutirao sa 30 metara, Đoršević je stigao da izblokira, a Petrović je krajnjim naporom izbio loptu u korner. Potom je u 64. minutu pogrešio i Puškarić, a njegovu nesmotrenost iskoristio je Vukadinović, kojem nije bilo teško da sa 12 metara po drugi put savlada Petrovića – 2:0.

Nastavio je Čukarički sa napadima, pa je u 77. minutu dobru šansu imao Stojanović, ali je jedan igrač Napretka izblokirao njegov šut u poslednjem trenutku. I opet je sevnula kontra Kruševljana, koja je izgledala prilično bezopasna, ali je Bjeloš naterao Šapića i Petrovića na grešku. Štoper Čukaričkog je napucao Bjeloša, a lopta je završila u golu Čukaričkog – 3:0.

Dva minuta kasnije sjajna akcija posle kornera Brđana, Docić je centrirao, a Luka Stojanović natrčao na loptu glavom na prvoj stativi – 3:1. U drugom minutu nadoknade Stojanović se ponovo našao u prilici, ali je Milošević odlično odbranio. U poslednjim trenucima utakmice još jdan dobar napad Brđana, Tedić je opalio po lopti sa 15 metara, ali je pogodio prečku. Odmah potom sudija Minaković označio je kraj susreta.

Komentari (0)

Napiši Komentar