VESTI FK Čukarički

Čukarički u finalu Kupa Srbije!--

Čukarički u finalu Kupa Srbije!

Vojvodina – Čukarički 0:1 (0:0)

Strelac: 0:1 – Adžić u 71. minutu. Stadion: „Karađorđe“. Gledalaca: 1.000. Sudija: Aleksandar Živković. Pomoćnici: Stefan Vojnić i Aleksandar Marjanović. Žuti kartoni: Vitas, Malbašić, Ljubisavljević (Vojvodina), Rogan, Ivanović (Čukarički). Crveni karton: Vitas (Vojvodina) u 51. minutu.

VOJVODINA: N. Simić, Vitas, Topić, Zukić (od 84. N. Nikolić), Antonijević (od 89. Vukčević), U. Nikolić, Čumić (od 67. Traore), Ljubisavljević, Malbašić, Lazarević, Kabić (od 46. Milošević).

ČUKARIČKI: Popović, Rogan (od 67. Stevanović), Tošić, Docić, Tomović (od 75. L. Stojanović), Ivanović, Pankov, Sisoko, Badamosi (od 84. Aganspahić), Drezgić, Ovusu (od 67. Adžić).

Čukarički će igrati u finalu Kupa Srbije. Beogradska ekipa slavila je u Novom Sadu u ponovljenom meču polufinala protiv Vojvodine, golom Luke Adžića u 71. minutu. Na taj način belo-crni su ispravili veliku nepravdu, s obzirom na to da im je poništeno sve što su uradili u 32 minuta utakmice igrane u sredu, kad su stekli dva gola prednosti. Meč je prvobitno zakazan i do 33. minuta igran u sredu, ali je veliko nevreme koje je zahvatilo Novi Sad uzrokovalo prekid tog susreta. I to prvi vođstvu Čukaričkog od 2:0.

Zbog neverovatnih pravila, verovali ili ne, različitih od onih u Super ligi, meč je pomeren za četvrtak, ali je igran novi meč, od prvog minuta i rezultata 0:0! Vojvodina je iskoristila još jednu nelogičnost u pravilima, pa je zamenila trojicu igrača u odnosu na start meča u sredu, šansu su ovoga puta dobili Antonijević, Ljubisavljević i Kabić, na klupi su ostali Traore, Nemanja Nikolić i Jeličić. Sastav Čukaričkog bio je nepromenjen.

Čukarički je apsolutno dominirao u uvodnom delu meča, igralo se konstantno na polovini Novosađana, a prvu ozbiljniju priliku gosti su imali u 12. minutu, kad je Ovusu primirio loptu i sa 15 metara šutirao zamalo iznad gola. Uspostavili su domaći potom inicijativu, u dva navrata bilo je opasno pred golom Popovića, ali bez konkretnih šansi. Imali su Brđani priliku u 24. minutu, posle ubacivanja Docića iz kornera Drezgić je šutirao glavom, ali preko gola Nikole Simića.

Četiri minuta kasnije zicer za Novosađane, lopta je pored zbunjene odbrane gostiju stigla do Kabića, koji je sa 12 metara, neometan, šutirao preko Popovićevog gola. Bitan momenat utakmice dogodio se u 51. minutu, Vitas je bespotrebno grubim prekršajem pored aut linije faulirao Badamosija, zasluženo je dobio drugi žuti karton. U 60. minutu Nikola Simić je imao posla, kratko je odbio loptu posle topovskog šuta Pankova sa 35 metara, malo je nedostajalo da do nje dođe Ivanović.

Probao je i Sisoko sa 18 metara u 64. minutu, ali je ovoga puta Simić bio mnogo sigurniji. Samo minut kasnije odluična kombinacija Ivanovića i Docića, kapiten Čukaričkog šutirao je sa 20 metara, zamalo pored gola domaćeg tima. Blizu je Vojvodina bila golu u 66. minutu, tada je nešto više prostora dobio Uroš Nikolić, lopta je posle njegovog udarca sa skoro 25 metara završila zamalo pokraj gola Brđana.

U 71. minutu Čukarički je poveo, Tošić je ostao sam na vlevoj strani, idealno je centrirao, na drugoj stativi na loptu je natrčao i glavom u mrežu Vojvodine sproveo Luka Adžić, koji je u igru ušao samo četiri minuta ranije – 0:1. Mogao je Čukarički da potvrdi trijumf u 90. minutu, ali je tada Luka Stojanović fantastičnim udarcem sa 25 metara pogodio stativu, a u nastavku akcije probao je Ivanović, potom je i Simić odbranio udarac Adžića.

Komentari (0)

Napiši Komentar