VESTI FK Čukarički

Čukarički slavio u generalnoj proveri protiv Sočija, povreda Kajevića-MarkoDocić-

Čukarički slavio u generalnoj proveri protiv Sočija, povreda Kajevića

Čukarički – Soči 1:0 (1:0)

Strelac: Docić iz jedanaesterca u 37. minutu. Stadion: „Mardan 2“ u Beleku. Sudija: Emre Šaš. Žuti karton: Jusupov (Soči)

ČUKARIČKI: Belić, Ćirković (od 87. Rogan), Šapić (od 87. Kovačević), Ostojić (od 87. Drezgić), Kamenović (od 75. Tošić), Mijailović (od 87. Ergelaš), Docić (od 81. Lukić), Savić (od 56. Čolović), Pantić (od 65. Vidosavljević), Kajević (od 15. Kovač), Jovanović (od 61. Rakonjac).

SOČI: Džanaev, Jusupov, Zabolotni, Terekov, Čalagov, Noboa, Burmistrov, Žoazinjo, Mevlja, Novoselcev, Zaika. Igrali su još: Miladinović, D. Prutsev, Nabiulin, Balkizov, Bokovoi, J. Prutsev, Vardanjan, Orite.

Čukarički je slavio pobedu u generalnoj probi pred nastavak Super lige, Brđani su savladali vrlo kvalitetan, četvrtoplasirani tim ruske Premijer lige Soči. Strelac jedinog pogotka bio je kapiten Marko Docić u 37. minutu iz jedanaesterca. Trijumf belo-crnih ostao je u senci teže povrede Asmira Kajevića.

Prvu šansu na meču imao je Čukarički u petom minutu, ostavili su igrači ruskog tima prostora Dociću, a kapiten Brđana je sjajno šutirao sa više od 30 metara, golman Džanaev uspeo je krajnjim naporom da izbije loptu u korner. Veliki maler zadesio je ekipu Dušana Đorđevića, s obzirom da je zbog povrede teren morao da napustio jedan od najiskusnijih, Asmir Kajević.

U 13. minutu, iako su u tim trenucima bili sa igračem manje, mogli su belo-crni do vođstva. Jovanović je započeo kontru, Pantić je potom pokušao da uposli Savića, ali je od njega bio brži golman Sočija. Slična situacija u 22. minutu, ponovo je Pantić bio inicijator šanse, sjajno je uposlio Jovanovića, koji je šutirao sa 18 metara, ali je izblokiran, Brđani su dobili samo korner.

Bolju igru Čukarički je krunisao vođstvom. U 37. minutu Jovanović je šutirao, a lopta je po mišljenju sudije pogodila igrača Sočija u ruku u njegovom šesnaestercu. Golman Džanaev je isprva odbranio udarac Docića, ali je ranije izašao, a iz drugog puta nije pogrešio – 1:0.

Krenuli su Rusi agresivnije od starta drugog poluvremena, pa je Belić morao da brani udarce Burmistrova i Noboe, ali su oba puta lopte išle pravo u njega. Prvu priliku u nastavku Brđani su imali u 58. minutu, tek što je ušao Čolović je odlično dodao do Ćirkovića, koji je ubacio loptu u šesnaesterac gde je Kamenović šutirao sa 12 metara, ali preko gola Sočija.

Sjajnu priliku je u 73. minutu kreirao Čolović, ovoga puta posle napada sa leve strane, centirao je bivši igrač Dandalka, a sa sedam metara, neometan, Vidosavljević je glavom šutirao preko gola Sočija. Do kraja meča oba trenera dala su priliku momcima sa klupe, pa su za Čukarički protiv jednog od boljih ruskih timova zaigrali omladinci Rakonjac, Drezgić, Ergelaš, Rogan, pa i kadet Kovačević. Do kraja meča nije bilo promene rezultata, Čukarički je slavio zaslužen trijumf pred povratak u Beograd.

Komentari (0)

Napiši Komentar