VESTI FK Čukarički

Čukarički slavio u derbiju kola protiv Vojvodine--

Čukarički slavio u derbiju kola protiv Vojvodine

Čukarički – Vojvodina 1:0 (1:0)

Strelac: 1:0 – Docić iz jedanaesterca u 29. minutu. Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 500. Sudija: Srđan Jovanović. Pomoćnici: Uroš Stojković i Milan Mihajlović. Žuti kartoni: Rogan, Docić, Sisoko, Badamosi (Čukarički). Crveni karton: U. Nikolić (Vojvodina) u 90+3. minutu.

ČUKARIČKI: Belić, Rogan, Tošić, Docić (od 89. Ovusu), Tomović (od 78. Adžić), Ivanović, Pankov, Sisoko, Badamosi (od 72. Aganspahić), Drezgić, Lučić (od 89. Gajić).

VOJVODINA: Carević, Vitas, Topić, N. Nikolić (od 67. U. Nikolić), Zukić (od 78. Kabić), Antonijević, Simić, Čumić, Ljubisavljević (od 85. Baraj), Malbašić (od 85. Vukčević), Lazarević.

Čukarički je slavio veliku pobedu u derbiju četvrtog kola plej-ofa protiv Vojvodine, tim trijumfom Brđani su ostali u trci za drugo mesto sa TSC-om, ujedno su dodatno umakli Novosađanima, pred poslednje tri runde. Meč je odlučen u 29. minutu, kad je Badamosi iznudio jedanaesterac, a siguran realizator bio je kapiten Marko Docić.

Na startu meča Vojvodina je bila nešto agilnija, ali pritisak Novosađana nije trajao dugo. U tom periodu najbolju priliku gosti su imali preko Zukića, koji je sa 20-tak metara snažno šutirao, ali je Belić izbio loptu u korner. Malo je nedostajalo da belo-crni povedu posle prve ozbiljnije prilike, Docić je sjajno izveo korner u 13. minutu, Badamosi je glavom šutirao sa pet metara, ali je Carević uz pomoć prečke sprečio gol.

Nastavili su Brđani sa dobrom igrom, a u 24. minutu su i postigli gol, ali je on poništen zbog ofsajd pozicije u začetku akcije. Docić je uputio pas ka Roganu, koji je bio iza leđa odbrane Novosađana, u nastavku Ivanović je dodao do Lučića, a ovaj je topovskim udarcem sa 20 metara savladao Carevića. Radost belo-crnih trajala je samo do završetka VAR provere.

U 29. minutu Čukarički je poveo. Lučić je odlično uposlio agilnog Badamosija, Gambijac je stigao do lopte pre Vitasa, a štoper Vojvodine ga je oborio u šesnaestercu, Jovanović je odmah pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo kapiten Marko Docić, koji je golmana Carevića poslao u jednu, a loptu u drugu stranu – 1:0.

Do kraja prvog poluvremena, Badamosi je još jednom umakao odbrani Vojvodine, ali je njegov šut sa osam metara odbranio Carević. Prvo uzbuđenje u nastavku viđeno je tek u 64. minutu, posle kornera Čukaričkog sevnula je kontra Novosađana, brzonogi Simić je umakao odbrani domaćih, ali je njegov šut sa 16 metara u poslednjem trenutku izblokirao Rogan.

Devet minuta kasnije vrlo dobra prilika za goste, posle loše reakcije odbrane Čukaričkog lopta je došla do Uroša Nikolića, ali je Belić bio oprezan, odbranio je udarac rezerviste gostiju. Imao je Čukarički sjajnu priliku da duplira prednost, verovatno i da reši pitanje pobednika, u 83. minutu posle ubacivanja Docića iz kornera jedan igrač Vojvodine je igrao rukom. Ipak, ovoga puta Carević je „pročitao“ šut Docića, na taj način je ostavio svoj tim u igri. Mogla je domaća ekipa i pet minuta kasnije do gola, Ivanović je odlično uposlio Aganspahića, ali je njegov udarac sa 17 metara ukrotio Carević.

Komentari (0)

Napiši Komentar