VESTI FK Čukarički

Čukarički se časno oprostio od Evrope u Enšedeu--

Čukarički se časno oprostio od Evrope u Enšedeu

Tvente - Čukarički 4:1 (2:1)

Strelci: 0:1 - Adžić u 7, 1:1 – Proper u 17, 2:1 – Vlap u 34, 3:1 – Colis u 84, 4:1 - Colis u 90+2. minutu. Stadion: “Grolš arena” u Enšedeu. Gledalaca: 25.000. Sudija: Kristo Tohver. Pomoćnici: Silver Koiv i Sten Klasen (svi iz Estonije). Žuti kartoni: Badamosi, Ivanović (Čukarički).

TVENTE: Unerstal, Smal (od 81. Salah-Edin), Proper, Hilgers, Brenet, Zeruki (od 85. Stajn), Sadilek (od 71. Kjolo), Misiđan (od 71. Colis), Rots (od 85. Černi), Vlap, Van Volfsvinkel.

ČUKARIČKI: Mićović, Stevanović (od 75. Rogan), Kovačević, Vujadinović, Roganović, Mijailović, Kovač (od 62. I. Miladinović), Ovusu, Adžić (od 57. Endijae), Lučić (od 57. Ivanović), Badamosi (od 75. Spasojević).

Čukarički je ovogodišnje takmičenje u Evropi završio u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencije, Brđane je iz daljeg toka takmičenja eliminisao holandski Tvente, koji će se za grupnu fazu boriti sa italijanskom Fiorentinom. U revanš meču u Enšedeu, Brđani su još jednom poraženi, ali su odigrali vrlo dobar meč, u kojem im je za bolji rezultat nedostajalo i malo sreće - 4:1.

Kao što je šef struke Dušan Kerkez i najavio, Čukarički je počeo prilično ofanzivno susret u Enšedeu. Nisu se Brđani uplašili sjajne atmosfere, niti činjenice da su igrali pred oko 25.000 gledalaca. Naprotiv, počelo je odlično po belo-crne, već na startu meča Kovač je ušao u šesnaesterac rivala, ali je ipak napravio potez više, dovoljno da odbrana Tventea otkloni opasnost.

U trećem minutu ponovo je Kovač bio u akciji, ovoga puta je odlično dodao do Lučića, čiji je udarac iskosa sa leve strane golman Unerstal odbranio. Ipak, inicijativa je urodila plodom, u sedmom minutu Roganović je poslao dugu loptu ka Adžiću, koji je umakao odbrani Tventea, protutnjao je po levoj strani, ušao u šesnaesterac i poslao loptu u mrežu rivala – 0:1.

Nastavili su Brđani u istom ritmu, pa je već u 13. minutu Ovusu imao priliku da anulira deficit iz Beograda. Bila je to solo akcija reprezentativca Gane, ali je i njegov udarac sa 15-tak metara Unerstal odbranio. Trenutak dekoncentracije doneo je izjednačenje, prvu grešku Brđana Tvente je odmah iskoristio.

Posle ubačene lopte sa leve strane iz slobodnog udarca Badamosi je u svom šesnaestercu promašio loptu, ona je na drugoj stativi došla do Propera, koji je lako ubacio u mrežu - 1:1. Od tog trenutka, holandski tim je zaigrao mnogo bolje.

Mogli su nedugo potom domaći da preokrenu i pravo je čudo kako nisu. Posle centaršuta sa desne strane Vlap je ostao na sedma metara od gola potpuno usamljen, ali je glavom šutirao pored gola, iz pozicije iz koje je teže bilo promašiti.

Imao je solidnu poziciju i Van Volfsvinkel u 29. minutu, ali je sa 15 metara, iskosa sa leve strane, šutirao pored gola Mićovića. Ono što nije učinio u prethodnoj akciji, Vlap je uradio u 34. minutu. Bila je to gotovo identična akcija, ponovo je Rots centrirao sa desne strane, a Vlapo ostao usamljen, ovoga puta je sa pet metara natrčao na loptu glavom i sproveo je u mrežu nemoćnog Mićovića - 2:1.

Mogao je Čukarički već u 36. minutu do izjednačenja, Badamosi je dobio duel sa igračem domaćih, potom šutirao sa četiri metra, ali mu je Unerstal “ušao u šut” i uspeo da odbrani. Probao je u poslednjim trenucima prvog poluvremena i Mijailović sa 25 metara, ali je njegov šut išao pravo u golmana Unerstala.

Na startu drugog poluvremena, Tvente je imao priliku u 49. minutu, posle fantastične akcije, Van Volfsvinkel je maestralno proigrao Breneta, ovaj je ušao u šesnaesterac i sa 14 metara šutirao, ali je Mićović odbranio. Nije Čukarički posustajao, želeli su Brđani da igraju fudbal, želeli su izjednačenje. I bilo bi tako da na golu Tventea nije stajao fantastični Unerstal.

Najpre je u 51. minutu odbranio sjajan udarac Ovusua sa 17 metara, potom sedam minuta kasnije i vrlo dobar pokušaj Ivanovića iz prve sa 15 metara. Kad već nisu iskoristili sve šanse, kazna je usledila u 84. minutu, Vlap je primio loptu u šesnaestercu Čukaričkog, vratio je ka Colisu, a rezervista domaćih je izuzetno preciznim udarcem sa 17 metara savladao Mićovića - 3:1. Isti igrač je u drugom minutu nadoknade pogodio iz slične poicije za konačnih 4:1.

Komentari (0)

Napiši Komentar