VESTI FK Čukarički

Čukarički sa desetoricom do velike pobede u Novom Pazaru--

Čukarički sa desetoricom do velike pobede u Novom Pazaru

Novi Pazar – Čukarički 1:3 (1:1)

Strelci: 1:0 – Aganspahić u 21, 1:1 – Savić u 44, 1:2 – Mijailović u 78, 1:3 – Jovanović u 79. minutu.

Gradski stadion u Novom Pazaru. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudija: Nenad Minaković. Pomoćnici: Milan Šutulović i Atila Harmat. Žuti kartoni: Sise, Mijić, Trtovac (Novi Pazar), Mijailović, Tanasijević, Kamenović, Šapić (Čukarički). Crveni karton: Dimitrije Kamenović (Čukarički) u 60. minutu (drugi žuti).

NOVI PAZAR: Drobnjak, Delimeđac (od 57. Hadžibulić), Mijić (od 71. Perić), Islamović (od 46. Kiković), Aganspahić, Trtovac, Gigić (od 46. Tomić), Stojiljković, Pešukić (od 57. Vukajlović), Sise, Kojić.

ČUKARIČKI: Petrović, Docić, Stevanović, Jovanović (od 80. Rakonjac), Kamenović, Tanasijević (od 46. Ostojić), Mijailović, Savić (od 80. Vidosavljević), Šapić, Kovač (od 72. Kajević), Lukić (od 61. Tošić).

Čukarički je ostvario važan trijumf i za korak se približio plasmanu u Evropu. Brđani su kao i u Kupu Srbije preokrenuli vođstvo Novopazaraca, krajnji ishod je ponono glasio – 1:3. Za razliku od tog susreta, belo-crni su ovoga puta do trijumfa došli sa desetoricom igrača, s obzirom da je u 60. minutu isključen Kamenović.

Novi Pazar je poveo golom Aganspahića, ali su preokret režirali Savić, Mijailović i Jovanović. Novi Pazar je mnogo bolje počeo meč, sa više energije, a to im je donelo i nekoliko izglednih prilika, uglavnom posle ubacivanja sa strane. Prvu je imao Kojić, ali je glavom šutirao preko Petrovićevog gola. Nedugo potom, pokušao je i Gigić, ali ni on nije bio precizan. Ipak, domaći su zasluženo došli do vođstva u 21. minutu, posle centaršuta sa leve strane Aganspahić je bolje reagovao od Tanasijevića i glavom je zakucao loptu u mrežu Petrovića – 1:0.

Upravo je štoper Čukaričkog tada zbog protesta dobio žuti karton, ranije i Mijailović, pa je i to bio dodatni problem za Brđane. Ali, gol Novopazaraca kaoda je pokrenuo belo-crne. Do kraja poluvremena oni su bili ti koji su diktirali ritam, imali loptu u posedu i stvarali prilike.

Do prve izglednije na meču došli su u 27. minutu, kad je Šapić glavom odlično šutirao, ali je Drobnjak uz malo poteškoća uspeo da odbrani. Samo dva minuta kasnije Mijailović je vukao loptu od svog šesnaesterca gotovo do protivničkog, prosledio je Stevanoviću, ovaj je centrirao sa desne strane, Jovanović je tukao glavom, ali je još jednom robnjak bio na visini zadatka. Ipak, u smiraj prvog poluvremena, sjajna minijatura Milana Savića, primio je loptu na 25 metara od protivničkog gola, napravio korak-dva, šutirao i postigao evrogol – 1:1

Nastavljeno je u sličnom ritmu, ponovo je Čukarički bio bolji rival, a u 52. minutu imao je i prvu priliku, ali je Drobnjak ukrotio udarac Jovanovića. Imali su Brđani sjajnu priliku koji minut kasnije, Docić je maestralno ubacio loptu iz kornera, Ostojić bio najviši u skoku, ali je stativa zaustavila njegov udarac.

U 60. minutu Kamenović je zbog simuliranja, prema mišljenju glavnog sudije, zaradio drugi žuti karton, pa je Čukarički oistao sa desetoricom. To je naravno promenilo ritam meča, pa su oba trenera, Berber i Đorđević reagovali izmenama.

U kratkom vremenskom razmaku Čukarički je rešio pitanje pobednika. Najpre je u 78. minutu najbolji pojedinac susreta Mijailović preciznim udarcem sa 15 metara završio solo akciju – 1:2. Čim su domaći krenuli sa centra, izgubili su loptu na 30 metara od gola Brđana, Savić je preko čitave odbrane Novopazaraca uposlio Jovanovića, koji je sa polovine terena vukao loptu, ušao protivnički šesnaesterac i snažnim udarcem savladao Drobnjaka – 1:3.

Krenuli su tada domaći na sve ili ništa, a to je otvorilo još više prostora za Čukarički. U 83. minutu dvojica igrača koji su ušli na teren u drugom poluvremenu kreirali su akciju, Vidosavljević je dugo vukao loptu, dodao do Kajevića, a ovaj je sa 15 metara pokušao da lobuje golmana domaćih, ali je prebacio gol.

Komentari (0)

Napiši Komentar