VESTI FK Čukarički

Čukarički remizirao sa Voluntarijem, Brđani se ispromašivali--

Čukarički remizirao sa Voluntarijem, Brđani se ispromašivali

Čukarički – Voluntari 0:0

Stadion u Slovenskim konjicama. Gledalaca: 20. Žuti kartoni: Šapić, Bogosavac, Luković, Nikčević (Čukarički), Ačim (Voluntari).

ČUKARIČKI: Belić (od 60. Petrović), Ćirković, Šapić, Kopitović, Bogosavac (od 46. Veličković), Docić (od 73. Đorđević), Kovač (od 80. Terzić), Aleksić (od 46. Birmančević), Stojanović (od 46. Kajević), Luković, Tedić (od 72. Nikčević).

VOLUNTARI: Rimničeanu, Armaš, Vlad, Ačim, Kapatana, Popadiuk, Georgie, Mihalčea, Kostin, Laiduni, Belamor. Igrali su još: Neakšu, Balaur, Rikardo, Buliga, Deak, Tara, Balan, Badea.

U poslednjoj proveri u Sloveniji Čukarički je remizirao protiv rumunskog Voluntarija – 0:0. Brđani su bili bolji rival, imali su i tri-četiri vrlo dobre šanse, ali je ovoga puta izostala realizacija. Prvu priliku, i to vrlo dobru, imao je Luka Stojanović u desetom minutu, izbegao je ofsajd zamku Rumuna, sa 14 metara šutirao pravo u golmana Voluntarija, lopta se zatim odbila do Tedića koji je pokušao da lobuje golmana, ali je prebacio čitav gol.

Šapić je bio fantastičan u odbrani, i kad su protivnički igrači uspevali da uđu u šesnaesterac Čukaričkog, štoper Brđana im je bio poslednja prepreka. Izblokirao je pomenuti igrač nekoliko udaraca Voluntarija, između ostalog i vrlo opasan pokušaj Popadiuka. U 31. minutu Tedić je stigao do lopte pre golmana Rumuna, ali mu je ona potom pobegla u gol-aut.

Minut kasnije oprobao je udarac i Luković, iz veoma teške pozicije, gotovo iz mrtvog ugla, lopta je bila lak plen za protivničkog golmana. Do kraja prvog poluvremena vredna pomena je još kontra Čukaričkog u 39. minutu. Docić je oduzeo loptu rivalima na svojoj polovini terena, prosledio je odmah do Stojanovića, ovaj do Aleksića, koji je iz šesnaesterca uputio povratni pas ka Stojanoviću, čiji je udarac u poslednjem trenutku izblokirao Vlad.

Na početku drugog poluvremena, posle tri minuta igre, Kopitović je šutirao glavom posle ubacivanja Docića iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla preko gola. Pokušao je Docić udarcem sa distance u 55. minutu, ali je šutirao pravo u golmana. Trener Veselinović je dvadesetak minuta pre kraja meča uveo Nikčevića umesto Tedića, ujedno prekomandovao Lukovića u špic napada. Upravo je Luković imao šansu u 76. minutu, posle odličnog prodora po desnoj strani i centaršuta Nikčevića, ali je i on pogodio samo golmana Voluntarija.

Mnogo problema protivničkoj odbrani pravio je Birmančević u finišu meča, sjajnu rolu imao je i Veličković, koji je na mestu levog beka odmenio Bogosavca. Do kraja susreta, Čukarički je imao još dve vrlo dobre šanse. Najbolju na meču propustio je Kajević, koji je u 79. minutu posle ubacivanja Lukovića promašio loptu, u situaciji kad je golman Voluntarija već bio savladan. Šest minuta pre kraja meča posle odličnog prodora Birmančevića u prilici je bio Luković, ali je oklevao, te je i poslednja šansa na meču propala.

Komentari (0)

Napiši Komentar