VESTI FK Čukarički

Čukarički preokretom u Novom Pazaru stigao u osminu finala Kupa Srbije--

Čukarički preokretom u Novom Pazaru stigao u osminu finala Kupa Srbije

Novi Pazar – Čukarički 1:3 (1:1)

Strelci: 1:0 – Kecap u 37, 1:1 – Vidosavljević u 43, 1:2 – Kovač u 50, 1:3 Birmančević iz jedanaesterca u 53. minutu. Gradski stadion u Novom Pazaru. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudija: Miloš Milanović. Pomoćnici: Milovan Ristić i Dalibor Đurđević.

NOVI PAZAR: Rnić, Vukajlović, Delimeđac, Hadžibulić, Kecap, Pajović, Milosavljević, Perić (od 46. Vlajković), Sise, Šarac, Kovačević.

ČUKARIČKI: Belić, Vidosavljević (od 82. Tošić), Kamenović, Puškarić, Savić (od 82. Bosnić), Ćirković, Ostojić, Šapić, Kovač (od 65. Lukić), Birmančević, Eze (od 70. Rakonjac).

Čukarički je ostvario plasman u drugo kolo Kupa Srbije, posle pobede nad Novim Pazarom u gostima – 3:1. Domaći su došli u vođstvo golom Kecapa u 37. minutu, ali je „na vreme“ izjednačio Milutin Vidosavljević, koji je posle dužeg vremena zauzeo mesto startera. Na startu drugog poluvremena trijumf i prolazak među 16 najboljih obezbedili su golovima Stefan Kovač i Veljko Birmančević.

Trener belo-crnih Dušan Đorđević imao je mnogo kadrovskih problema pred duel protiv Novopazaraca, zbog povreda izostali su Marko Docić, Danilo Pantić, Marko Šarić i Miladin Stevanović, dok je suspendovan Asmir Kajević. Čak trojica od pomenute petorice igrači su veznog reda, pa je šef struke Brđana morao da improvizuje.

Na teren je od starta na mesto defanzivnog veznog poslao još uvek rovitog Stefana Kovača, dok je prinudno na toj poziciji zaigrao najiskusniji u timu, Darko Puškarić. Takođe, na golu je ovoga puta, prvi put u sezoni, bio Nemanja Belić. Pri kraju meča za tim iz Beograda debitovao je Andrej Bosnić, koji je pri kraju prelaznog roka na Banovo brdo došao iz banjalučkog Borca.

Čukarički je bio bolji tim od starta meča, ali terensku inicijativu nije krunisao golom. Imali su gosti nekoliko prilika, a kad ih već nisu iskoristili stigla je kazna, preko iskusnog Kecapa u 37. minutu – 1:0. Ipak, belo-crni nisu klonuli duhom, krenuli su još agresivnije, pa se samo šest minuta kasnije posle solo akcije izjednačio mladi reprezentativac Srbije Milutin Vidosavljević – 1:1.

Ništa Brđani nisu želeli da prepuštaju slučaju, odigrali su sjajno drugo poluvreme, gde su kompletirali preokret. Najpre je još jedan mladi reprezentativac, ali Bosne i Hercegovine, Stefan Kovač doveo u vođstvo svoj tim u 50. minutu, da bi samo tri minuta kasnije Veljko Birmančević iznudio, a potom i realizovao jedanaesterac za konačnih – 3:1. Osmina finala Kupa Srbije biće igrana 25. novembra, a termin žreba za ovu rundu biće određen naknadno.

Komentari (0)

Napiši Komentar