VESTI FK Čukarički

Čukarički potpisao profesionalni ugovor sa Filipom Matijaševićem-FilipMatijašević-

Čukarički potpisao profesionalni ugovor sa Filipom Matijaševićem

Nastavio je Čukarički trend potpisivanja ugovora sa najtalentovanijim dečacima iz Omladinske škole, a red je došao na Filipa Matijaševića, koji je stavio paraf na profesionalni ugovor. Momak rođen 4. marta 2008. godine igra na poziciji ofanzivnog veziste, najčešće iza napadača, a u ekipi sa Banovog brda trenutno je član selekcije mlađih kadeta pod komandom Slobodana Dinčića.

- Nadam se da je ovo samo početak lepe fudbalske karijere, da pokušam da budem bolji od oca Vladimira. Doduše, ne igramo na istoj poziciji, ofanzivniji sam, ipak je lepše davati golove, nego se braniti – kazao je neposredno posle potpisivanja ugovora Filip Matijašević, koji je potom nastavio:

- U Čukaričkom sam već sedam godina, trudio sam se sve vreme i dočekao sam potpisivanje prvog profesionalnog ugovora. Nadam se da ću u skorije vreme imati privilegiju da debitujem za prvi tim.

Matijašević ne propušta mečeve prvog tima Čukaričkog, za sada ima ulogu „skupljača lopti“, a pored aut linije najbolje može da vidi majstorije trenutno trećeplasiranog tima Super lige Srbije.

- Gledam ih kad god mogu, za sada skupljam lopte sa istočne strane. Posebno je lepo gledati igrače na poziciji na kojoj igram, Ivanovića, Adžića, Ovusua, Lučića, Tomovića, Jankovića, Badamosija, da ne nabrajam dalje. Pokušaću da budem bolji i od njih tokom karijere.

Filip je i član mlađih reprezentativnih kategorija Srbije.

- Nadam se da ću nastaviti da dobijam poziv za reprezentaciju, ako zaslužim čak i za stariju generaciju – optimista je Matijašević.

Na kraju, Filip Matijašević se zahvalio porodici, ali i svima u Čukaričkom.

- Ništa ne bi bilo moguće bez podrške porodice i kluba. Zahvalio bih se roditeljima, braći, ali i sadašnjem treneru Slobodanu Dinčiću, koordinatoru Omladinske škole Đorđu Aćimoviću, direktoru Goranu Grkiniću. Hvala i mojim prethodnim trenerima Vladimiru Bulatoviću, Marku Martaću i Aleksandru Petrović. Naravno, veliku zahvalnost dugujem i saigračima, već se pripremam da ih počastim zbog potpisivanja profesionalnog ugovora – obećao je Matijašević.

Komentari (0)

Napiši Komentar