VESTI FK Čukarički

Čukarički poražen u Nišu, u sredu protiv Voždovca na Banovom brdu--

Čukarički poražen u Nišu, u sredu protiv Voždovca na Banovom brdu

Radnički (Niš) – Čukarički 2:0 (0:0)

Strelac: 1:0 – Čumić u 63, 2:0 - Čumić u 86. minutu. Stadion: „Čair“. Gledalaca: 500. Sudija: Milan Ilić. Pomoćnici: Goran Stanojević i Ivica Stojanović. Žuti kartoni: Pejović, Pantelić (Radnički), Zorić, Endijae, Stevanović, Ostojić (Čukarički).

RADNIČKI: Ristić, Stevanović, Todorovski, Subotić, Đorđević (od 67. Letić), Pejović, Čumić, Meleg (od 46. Stojanović), Pantelić, Kojić (od 74. Mihajlović), Maslać.

ČUKARIČKI: Petrović, Stevanović, Endijae (od 80. Kajević), Kamenović, Zorić, Đorđević (od 69. Vidosavljević), Ostojić, Šapić, Kovač, Birmančević, Eze (od 67. Tedić).

Radnički je slavio pobedu u jednom od derbija 22. kola Super lige Srbije protiv Čukaričkog, golovima Nikole Čumića u 63. i 86. minutu. Revanširale su se Nišlije Brđanima za poraz u prvom delu sezone, a presudili su golovi mladog reprezentativca Srbije. U sledećem kolu, u sredu od 18 časova, Čukarički će na svom stadionu ugostiti Voždovac.

Zbog gustog rasporeda i ritma subota-sreda-nedelja, trener Čukaričkog Aleksandar Veselinović za meč u Nišu „promešao“ je karte, pa je u startnoj postavi bio debitant Vinsent Eze, po prvi put u belo-crnom dresu meč je počeo Luka Zorić, dok su se posle dužeg vremena na terenu našli Aleksandar Đorđević i Miladin Stevanović.

Prvu šansu imao je Radnički u 11. minutu, Meleg je dobro izveo slobodan udarac sa 20 metara, ali je bio za malo neprecizan. Imao je sjajnu priliku tri minuta kasnije Endijae, umakao je odbrani Radničkog, ali jepotom dao jak for, dovoljno da Ristić stigne do lopte pre njega.

Probao je u 21. minutu i Luka Zorić sa 35 metara, uočio je istrčalog golmana Nišlija, ali je šutirao preko gola. Posle dužeg vremena Nišlije su bile u šansi u 35. minutu, Mlege je izveo korner sa desne strane, Maslać je zahvatio loptu glavom, ali je Petrović odlično odbranio. Dva minuta kasnije Zorić je još jednom pokušao iz velike daljine, ovoga puta sa 30 metara, prebacio je istrčalog Ristića, ali je u poslednjem trenutku glavom loptu u korner skrenuo Stevanović.

Sjajno je Petrović reagovao u 40. minutu, kad je Čumić nanizao trojicu igrača Čukaričkog i potom šutirao sa 22 metra. Prvu šansu u nastavku imao je Eze, posle lepog dodavanja Endijaea, bila je to dobra kontra Čukaričkog, Nigerijac je ušao u šesnaesterac, ali je u poslednji čas loptu izbio Maslać, koji je zamalo postigao autogol.

U 58. minutu sjajna prilika za Nišlije, Čumić je odlično prošao po desnoj strani i centrirao, Stojanović je spustio glavom loptu ka Kojiću, koji je čekao, na kraja i šutirao, ali je Šapić stigao da ga izblokira. Radnički je poveo u 63. minutu. Posle prodora Nišlija po levpoj strani i centrašuta na drugoj stativi loptu je sačekao Čumić, kojem nije bilo teško da sa tri metra savlada nemoćnog Petrovića – 1:0.

Regovao je Veselinović brzo posle primljenog gola, pa je umesto Ezea i Đorđevića na teren poslao Tedića i Vidosavljevića. Nedugo potom Endijae je ustupio mesto Kajeviću. Dugo se čekalo do nove šanse, sve do 83. minuta, kad je sa 17 metara snažno šutirao Todorovski, ali je Petrpović krajnjim naporom odbranio.

Konačna odluka pala je u 86. minutu. Vidosavljević je izveo korner, odbrana Radničkog je odlično reagovala i izbila loptu, a u kontri je najbolji pojedinac meča Čumić umakao čuvarima, vukao loptu do 16 metara i potom preciznim udarcem po drugi put savladao petrovića - 2:0. Samo minut kasnije Čukarički je mogao do gola, posle šuta Tedića, ali je po proceni glavnog sudije Ilića jedan igrač Radničkog to učinio na vreme, pre nego što je ona prešla gol-liniju.

Komentari (0)

Napiši Komentar