VESTI FK Čukarički

Čukarički poražen u Nišu u derbiju kola--

Čukarički poražen u Nišu u derbiju kola

Radnički (Niš) – Čukarički 2:0 (2:0)

Strelci: 1:0 – Drinčić u 27, 2:0 – Haskić u 43. minutu.

Stadion: „Čair“. Gledalaca: 600. Sudija: Novica Anđeloski. Pomoćnici: Svetozar Živin i Dragan Peranović. Žuti karton: M. Stevanović (Čukarički).

RADNIČKI: Ristić, S. Đorđević, Pankov, Todorovski, Bondarenko, Crnomarković, Haskić, Grbić (od 70. Nikodijević), Drinčić, Ranđelović (od 59. Petrović), Kojašević (od 65. Stojanović).

ČUKARIČKI: N. Stevanović, Veličković, Šapić, M. Stevanović, Bogosavac (od 46. Stojanović), Docić, A. Đorđević, Ovusu, Kajević (od 81. Šarić), Birmančević (od 63. Luković), Mudrinski.

U derbiju 22. kola Super lige Čukarički je u Nišu poražen od Radničkog, golovima Drinčića i Haskića – 2:0. Čukarički je imao velikih kadrovskih problema pred gostovanje u Nišu, zbog povrede nije mogao da igra Darko Puškarić, zbog suspenzije Boris Kopitović, a dva dana pred utakmicu razboleo se treći štoper, Stefan Šapić. On je ipak bio u sastavu tima, u paru sa Miladinom Stevanovićem, po vokaciji desnom beku. Na njegovu poziciju je otišao Stefan Veličković.

Prvi je zapretio Radnički, u petom minutu posle dobre akcije po desnoj strani, lopta je došla do Ranđelovića, koji je šutirao sa 16 metara, ali pored gola Nemanje Stevanovića. U 17. minutu još jedan dobar napad po desnoj strani Nišlija, koji je udarcem završio Grbić, ali je lopta prohujala pored gola Čukaričkog. U 27. minutu vođstvo Radničkog. Drinčić je prihvatio loptu na 40 metara od gola, neometan napravio korak-dva i šutirao, lopta je „propala“ i prevarila Stevanovića – 1:0.

Osam minuta kasnije nova priika za domaće, Grbić je nadmudrio Šapića, a potom rešio da sam završi napad, ali je bio neprecizan sa 18 metara. U 42. minutu još jedna dobra prilika za Nišlije, Haskić je sam sebi napravio šansu posle sjajnog poteza u šesnaestrecu Čukaričkog, ali mu je nedostajala realizacija, bio je za malo neprecizan. Ali, samo minut kasnije isti igrač je ispravio svoju grešku, natrčao je na odbijenu loptu i neometan, zakucao je sa osam metera u mrežu Čukaričkog – 2:0.

Prvu izglednu priliku na meču Brđani su imali u poslednjem minutu prvog poluvremena, iz prvog kornera. Odlično ga je izveo Docić, najviši u skoku bio je Šapić, ali je lopta za koji santimetar prohujala iznad šrečke Ristićevog gola. Na startu drugog poluvremena trener Brđana Simo Krunić morao je da napravi izmenu, povređenog Bogosavca na mestu levog beka prinudno je zamenio Luka Stojanović.

Lako su Nišlije mogle i do trećeg gola u 53. minutu. Haskić je umakao odbrani belo-crnih, prevario i golmana Stevanovića, no otišao je suviše iskosa sa leve strane, uspeo je da šutirao, ali pokraj gola. Na novu priliku, ponovo za Radnički, čekalo se do 73. minuta, Todorovski je na desnoj strani umakao čuvarima, usledio je odličan centaršut, na loptu je na 12 metara od gola Čukaričkog natrčao Petrović, ali je šutirao visoko iznad prečke.

Odličan udarac imao je i Saša Stojanović u 81. minutu, sa 18 metara, ali je Stevanović uspeo da odbrani. Samo minut kasnije glavom je iz neposredne blizine pokušao Nikodijević, još jednom se istakao čuvar mreže Čukaričkog.

Komentari (0)

Napiši Komentar