VESTI FK Čukarički

Čukarički poražen u Kruševcu od Napretka golom u 91. minutu--

Čukarički poražen u Kruševcu od Napretka golom u 91. minutu

Napredak – Čukarički 1:0 (0:0)

Strelac: 1:0 – Milošev u 90+1. minutu. Stadion „Mladost“ u Kruševcu. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudija: Dragan Čolović. Pomoćnici: Dejan Dimitrijević i Stefan Vojnić. Žuti karton: Milovanović (Napredak).

NAPREDAK: Ostojić, Marinković, Kostić, Melunović, Čečarić (od 76. Milošev), Mršić, Tomić (od 76. Milanović), Spremo, Zonjić, Ivanić (od 59. Bačanin), Ćuković.

ČUKARIČKI: Mićović, Tošić, Docić, Stevanović, Rakonjac (od 59. Jovanović), Vidosavljević (od 59. Pantić), Čolović (od 59. Kajević), Drezgić, Savić (od 69. Lukić), Šapić, Kovač (od 87. Ergelaš).

Napredak je ostvario važnu pobedu u borbi za opstanak, u duelu u kojem se činilo da će mreže ostati netaknute. Ipak, presudio je gol rezerviste Lazara Miloševa u prvom minutu nadoknade – 1:0.

Prvi je zapretio Čukarički u četvrtom minutu, učinio je to Rakonjac, koji je snažno šutirao sa 25 metara, zamalo pored gola Ostojića. Dugo se čekalo na sledeće uzbuđenje, a potom su obe ekipe imale po šansu, i to odličnu u razmaku od minuta. Najpre je Čukarički zapretio iz kornera u 25. minutu, Docić je iz ugla sjajno ubacio loptu, Rakonjac je tukao glavom, a jedan odbrambeni igrač Napretka izbio je loptu glavom gotovo sa gol-linije.

Tridesetak sekundi kasnije, posle greške Kovača sevnula je kontra Kruševljana, Ćuković je krenuo sa svoje polovine, stigao do 16 metara i šutirao, ali je debitant na golu Brđana fantastično ukrotio taj udarac. Samo što je počelo drugo poluvreme, Napredak je iz prekida došao do dobre prilike, Ćuković je bio najviši u skoku, glavom je zahvatio loptu, ali je Mićović još jednom bio fantastičan.

Uzvratili su belo-crni u 54. minutu, Čolović je fintom izbacio čuvara i odlično centrirao sa desne strane, ali je Saviću malo nedostajalo da stigne tu loptu i ubaci je u protivničku mrežu. U 59. minutu trener Čukaričkog izvršio je trostruku izmenu, na teren je poslao Kajevića, Pantića i Jovanovića, umesto Rakonjaca, Čolovića i Vidosavljevića.

U istom trenutku menjao je i Đuričić, koji je umesto Ivanića u igru ubacio Bačanina. Na mukama je bio golman domaćih u 60. minutu, Docić je probao da ga iznenadi iz slobodnog udarca kad su svi očekivali ubacivanje, ali je Ostojić krajnjim naporom izbio loptu u korner. Probao je Čečarić u 72. minutu iz daljine, bio je neprecizan, a šest minuta kasnije šutirao je na drugoj strani sa 25 metara Docić, ali pravo u Ostojića.

U 81. minutu dobra akcija Brđana, završena je udarcem Lukića sa 13 metara, ali je njegov udarac u poslednji čas odbrana Napretka izblokirala. Sjajnu priliku domaći su imali u 88. minutu, posle odličnog prodora i ubacivanja sa desne strane Melunović je zahvatio loptu, Mićović je već bio savladan, ali je Šapić izbacio loptu sa gol-linije. Ipak, u prvom minutu nadoknade, posle još jedne odbrane Mićovića, na loptu je natrčao Milošev, kojem nije bilo teško da pogodi mrežu za desetak metara – 1:0.

Komentari (0)

Napiši Komentar