VESTI FK Čukarički

Čukarički poražen u derbiju kola u Humskoj--

Čukarički poražen u derbiju kola u Humskoj

Partizan – Čukarički 1:0 (0:0)

Strelac: 1:0 – Štulić u 86. minutu. Stadion Partizana. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudija: Lazar Lukić. Pomoćnici: Nemanja Petrović i Bojan Banović. Žuti kartoni: Zdjelar, S. Marković, Šćekić (Partizan), Endijae, Kajević, Mijailović, Eze, Ostojić (Čukarički).

PARTIZAN: V. Stojković, Banjak, S. Marković, Natho (od 57. Suma), Asano, Zdjelar, Šćekić, Miljković (od 46. Lutovac), Obradović (od 82. Urošević), Jojić, F. Stevanović (od 57. Štulić).

ČUKARIČKI: Petrović, Kamenović, Kajević (od 77. Vidosavljević), Mijailović, Ćirković, Ostojić, Pantić (od 62. Savić), Šapić, Endijae (od 46. Eze), Kovač (od 83. Puškarić), Birmančević.

Partizan je slavio u derbiju 17. kola Super lige Srbije protiv Čukaričkog. Meč je rešen u finišu, Suma je u 86. minutu umakao odbrani Brđana, potom odlično uposlio Štulića, koji je salvadao Petrovića. Imali su gosti svoje prilike, najbolje na startu prvog i drugog poluvremena, ali ih nisu iskoristili. Crno-beli su uglavnom pretili iz prekida, najviše Banjak, ali je meč ipak rešen u završnici.

Samo što je meč počeo, Čukarički je imao priliku. Endijae je izbegao ofsajd zamku, dodao do Pantića čiji je šut izblokirao Banjak, lopta je potom došla do Kajevića na pet metara, ali je odbrana crno-belih otklonila opasnost. Domaći su prvu ozbiljniju priliku imali u 16. minutu, posle kornera najviši u skoku bio je Banjak, ali je šutirao pored gola Petrovića.

I ponovo su domaći imali šansu posle kornera, bili su inače vrlo opasni iz prekida. Loptu je iz ugla ubacio Obradović, ona je nekako došla do Banjaka, koji je sa šest metara šutirao, Petrović je odbranio, napucao loptom upravo Kamerunca, a potom je Čukarički imao mnogo sreće, s obzirom da je ona završila koji santimetar iznad prečke.

Snažno je tukao Natho u 30. minutu sa 25 metara, ali je Izraelac šutirao pored Petrovićevog gola. Sedam minuta kasnije prilika za Brđane, Kamenović je odlično glavom poslao pas ka Birmančeviću, koji je sa njim odigrao dupli pas, levog beka belo-crnih je najpre izblokiran od strane Miljkovića, lopta mu se odbila, a iz drugog pokušaja Kamenovišć je šutirao pored gola Stojkovića.

U smiraj prvog poluvremena, ponovo šansa za Partizan, ponovo posle kornera. I opet je u prilici bio Banjak, ovoga puta je nogom zahvatio loptu, ali je ona otišla za malo pored stative gola Čukaričkog. Na startu drugog poluvremena odlična prilika za Brđane, Marković je napravio veliku grešku, Birmančević je izašao sam ispred golmana Stojkovića, koji mu je nogom odbranio šut sa ivice šesnaesterca. Stanojević je u 57. minutu načinio dvostruku izmenu, umesto Natha i Stevanovića, u igru je uveo Sumu i Lutovca.

Probao je u dva minuta kasnije Obradović, šutirao je iskosa sa leve strane, ali zamalo iznad prečke Petrovićevog gola. Na novu priliku čekalo se sve do 72. minuta, kad je Savić oduzeo loptu rivalu, vukao je do 20 metara od gola, potom šutirao, ali je i on bio neprecizan. Isti igrač je probao direktno iz kornera u 75. minutu, ali je Stojković uspeo da izbije loptu.

Zapretio je dva minuta kasnije Suma, šutirao je direktno iz slobodnog udarca sa 30 metara, Petrović je krajnjim naporom izboksovao loptu. Najbolji pojedinac susreta Suma napravio je dar-mar u odbrani Čukaričkog u 86. minutu, ušao je u šesnaesterac i potom sjajno uposlio Štulića, koji je lako ubacio loptu u tada već praznu mrežu Brđana – 1:0.

Komentari (0)

Napiši Komentar