VESTI FK Čukarički

Čukarički poražen u derbiju kola od Spartaka u Subotici--

Čukarički poražen u derbiju kola od Spartaka u Subotici

Spartak – Čukarički 4:2 (2:2)

Strelci: 1:0 – Šimura u 32, 2:0 – Marčić u 39, 2:1 – Endijae u 41, 2:2 – Kamenović u 45+1, 3:2 – Nikolić u 53, 4:2 – Nikolić u 83. minutu. Gradski stadion u Subotici. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudija: Bojan Nikolić. Pomoćnici: Nenad Kurćubić i Marko Dimitrijević.

SPARTAK: Dujmović, Bijelović (od 83. Dunđerski), Denković (od 90+2. Urošević), Jočić (od 63. Vidović), Marčić, Milošević, Nikolić (od 90+2. Baić), Šimura, Tekijaški, Tufegdžić (od 90+2. Đurasović), Vidaković.

ČUKARIČKI: Petrović, Endijae, Kamenović, Kajević, Savić (od 60. Vidosavljević), Ćirković, Ostojić, Pantić, Šapić, Birmančević (od 82. Eze), Lukić (od 73. Šarić).

U derbiju desetog kola Super lige Spartak je u Subotici slavio protiv Čukaričkog – 4:2. Subotičani su došli do dva gola prednosti, precizni su bili Šimura i Marčić, ali su belo-crni u kratkom vremenskom razmaku uspeli da izjednače, preko Endijaea i Kamenovića. Ipak, u drugom poluvremenu je Nikolić sa dva gola rešio pitanje pobednika.

Čak četiri gola viđena su u prvom poluvremenu. Prva dva je postigao domaćin, činilo se tada da će Subotičani lako do trijumfa. Najpre je u 32. minutu Šimura nadskočio Ćirkovića i glavom zakucao loptu u Petrovićevu mrežu – 1:0. Samo sedam minuta kasnije Nikolić je primio loptu u šesnaestercu Brđana, odlično je proigrao Marčića, koji je ostao usamljen i sa deset metara je preciznim šutem duplirao prednost – 2:0.

Ipak, do poluvremena Čukarički je izjednačio. I oba gola postigao je posle kornera, oba puta je lopta posle ubacivanja Pantića iz ugla išla na drugu stativu. Prvi put u 41. minutu, posle povratne lopte Endijae je fantastično reagovao i iz okreta je savladao Dujmovića – 2:1. Zatim, u prvom minutu nadokande prvog poluvremena slična akcija, ali je ovoga puta Ostojić pogodio Kamenovića u glavu, a lopta je odsela u golu Spartaka – 2:2.

Na startu drugog poluvremena Subotičani su ponovo došli do vođstva. Odbrana Čukaričkog nije najbolje postavila ofsajd zamku, a domaći su to iskoristili, sjajno je akciju ispratio Nikolić, koji je lako ubacio loptu u tada već praznu mrežu – 3:2. Trener Đorđević je pokušao izmenama da promeni ritam meča i da stigne do novog izjednačenja, u igru je uveo Vidosavljevića i Šarića. No, domaći su stigli i do četvrtog pogotka u 84. minutu, Šimura je oteo loptu Birmančeviću, vukao je do 18 metara, potom sjajno uposlio Nikolića, koji je svojim drugim pogotkom obezbedio Spartaku vredan trijumf – 4:2.

Komentari (0)

Napiši Komentar