VESTI FK Čukarički

Čukarički poražen od Proletera na Banovom brdu-AsmirKajević-

Čukarički poražen od Proletera na Banovom brdu

Čukarički – Proleter (NS) 1:2 (0:1)

Strelci: 0:1 – Mirosavljev u 19, 1:1 – Kajević iz jedanaesterca u 61, 1:2 – Babić iz jedanaesterca u 88. minutu. Stadion na Banovom brdu. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudija: Jovan Šegrt. Pomoćnici: Uroš Stojković i Milan Mihajlović. Žuti kartoni: Puškarić, Lukić (Čukarički), Kojić, Joković (Proleter). Crveni karton: Kajević (Čukarički) u 86. minutu.

ČUKARIČKI: Petrović, Tošić, Šarić (od 41. Savić), Kajević, Puškarić, Ćirković, Pantić (od 50. Kovač), Šapić, Endijae, Lukić (od 89. Rakonjac), Eze (od 89. Vidosavljević).

PROLETER: Petrić, Mitrović, Jovanović (od 89. Kojić), Pejić, Mirosavljev, Kovačević, Leandro, Joković, Milošević, Babić (od 90+2. Ilić), Milenković (od 69. Živojinović).

Čukarički je u jednom od derbija 11. kola poražen na Banovom brdu od Proletera – 1:2. Novosađani su do trijumfa došli golom Babića iz jedanaeterca u 89. minutu. Prethodno su gosti poveli u 19. minutu golom Mirosavljeva, a izjednačio je Kajević iz jedanaesterca. Prvu šansu na meču imao je Čukarički, i to odličnu. Pantić je sjajno izveo korner sa desne strane, Šarić je sa šest metara zahvatio loptu glavom, ali je šutirao pored gola Petrića.

Pokušao je i dva minuta kasnije Endijae posle dodavanja Ezea, ali iz daleko teže pozicije, golman Proletera je bio oprezan. Gosti su iz prve prilike došli do vođstva. Izgubili su domaći loptu na polovini terena, Novosađani su izveli brz kontranapad, a Mirosavljev je savladao Petrovića sa deset metara – 0:1. Sjajnu priliku za izjednačenje imao je Čukarički u 26. minutu, ali je posle dodavanja Pantića pogodio stativu. Usledio je još jedan opasan kontranapad gostiju, Babić je sa 20 metara takođe pogodio stativu.

Lepo je u 33. minutu sa 22-23 metra ciljao Šarić, ali je golman Petrić maestralno intervenisao. Trener belo-crnih Dušan Đorđević prvu izmenu je načinio već u 41. minutu, kad je umesto Šarića na teren poslao Savića. I druga izmena Čukaričkog bila je prinunda, Pantića je zbog povrede zamenio tek oporavljeni Stefan Kovač na startu drugog poluvremena. Prvu šansu u nastavku imao je Proleter, posle odličnog centaršuta sa desne strane Mirosavljev je glavom šutirao sa pet metara, ali pravo u Petrovića.

U 61. minutu Eze je oduzeo loptu protivničkom igraču, iza leđa odbrane Proletera poslao je ka Endijaeu, koji je prevario golmana, te Petriću nije preostalo ništa nego da ga obori. Bez ikakve dileme, Šegrt je pokazao na belu tačku, a siguran realizator najstrože kazne bio je Kajević – 1:1.

U 82. minutu sudija Šegrt je svirao prekršaj u napadu Proletera, ali je pritom igrač gostiju Jovanović pao u šesnaestrecu Čukaričkog. Posle konsultacija sa pomoćnikom glavni sudija je svirao jedanaesterac za tim sa Slabe bare, a pritom je Kajević zaradio crveni karton. Precizan sa bele tačke bio je Siniša Babić – 1:2.

Komentari (0)

Napiši Komentar