VESTI FK Čukarički

Čukarički pobedom završio kalendarsku 2022. godinu--

Čukarički pobedom završio kalendarsku 2022. godinu

Čukarički - Mladost GAT 2:0 (2:0)

Strelci: 1:0 – Rogan u 30, 2:0 - Ivanović u 36. minutu. Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 500. Sudija: Novak Simović. Pomoćnici: Nikola Đorović i Miloš Simović. Žuti kartoni: Denić, Mandić (Mladost), Adžić (Čukarički).

ČUKARIČKI: Belić, Rogan, Tošić, Kovačević, Docić (od 71. Sisoko), Ivanović (od 62. Adžić), Vujadinović, Badamosi (od 82. Spasojević), Lučić (od 71. Kovač), Petković (od 82. Tomović), Endijae.

MLADOST GAT: Milojević, Ilić, Popović (od 62. Marušić), Dimitrov (od 46. Babić), Arsić, Denić (od 84. Maričić), Mandić, Tanasijević, Mlađović, Radulović (od 84. Radoman), Maksimović (od 46. Sekulić).

Čukarički je pobedom protiv ekipe Mladost GAT – 2:0, drugom ove sezone, zatvorio kalendarsku 2022. godinu, pa će prolećni deo sezone dočekati na četvrtom mestu. Iskoristili su belo-crni svoje prilike u prvom poluvremenu, za razliku od Novosađana. Najpre je pogodio mladi reprezentativac Srbije Viktor Rogan, glavom je inteligentno matirao Milojevića u 30. minutu, za svoj prvenac u seniorskoj konkurenciji. Šest minuta kasnije prednost je udvostručio Ivanović.

Prvu priliku na meču imali su gosti, preko Arsića, ali je njegov udarac iskosa sa leve strane šutirao preko gola Čukaričkog. Sjajnu priliku mlađi novosadski superligaš propustio je u 21. minutu, Arsić je odlično proigrao Popovića, ovaj je dodao do Mandića, koji je sa četiri metra šutirao, a lopta je pogodila Belića. U nastavku akcije, Radulović je šutirao preko gola Brđana.

Čukarički je poveo iz prve ozbiljnije akcije, u 30. minutu Endijae je povukao napad, dodao do Tošića, ovaj je sa leve strane centrirao, Badamosi nije stigao do lopte, ali jeste Rogan, koji je izuzetno preciznim udracem glavom savladao Milojevića - 1:0. Šest minuta kasnije belo-crni su duplirali prednost. Lučić je centrirao sa desne strane, Endijae glavom zahvatio loptu, a sve to je ispratio Ivanović koji je snažnim udarcem zakucao loptu u mrežu gostiju – 2:0.

U 44. minutu prvi korner za Čukarički, izveo ga je Docić, Badamosi je glavom zahvatio loptu, a posle karambola u šesnaestercu Mladosti loptu je na gol-liniji zaustavio Arsić. I naredni korner, u 58. minutu, doneo je odličnu priliku za ekipu Dušana Kerkeza, Docić je ovoga šputa tražio Kovačevića, koji je umakao čuvarima na prvoj stativi, ali je sa pet metara šutirao pored gola Milojevića.

Vrlo dobar je bio i pokušaj Petkovića u 72. minutu, ali je posle šuta defanzivnog veziste sa 17 metara Milojević uspeo da odbrani. Četiri minuta kasnije odličan pokušaj Adžića, ali se posle nejgovog udarca sa 15 metara zatresla prečka gola Mladosti.

Komentari (0)

Napiši Komentar