VESTI FK Čukarički

Čukarički pobedom protiv kragujevačkog Radničkog završio godinu--

Čukarički pobedom protiv kragujevačkog Radničkog završio godinu

Čukarički – Radnički 1923 2:0 (0:0)

Strelac: 1:0 – Jovanović u 62, 2:0 – Kovač u 82. minutu. Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 300. Sudija: Pavle Tomić. Pomoćnici: Milan Šutulović i Dragan Peranović. Žuti kartoni: Šapić (Čukarički), Damjanac, Lakićević (Radnički 1923).

ČUKARIČKI: Petrović, Rogan, Tošić, Jovanović (70. Rakonjac), Tanasijević, Kajević (od 70. J. Lukić), Mijailović, Šapić, Janković (od 74. Savić), Endijae (od 46. Čolović), Kovač (od 84. Čolić).

RADNIČKI 1923: O. Lukić, Lakićević (od 73. Ristović), Damjanac (od 81. Dragutinović), Jovanović (od 81. Kovačević), Ilić, Vidović, Rašo, Vićentijević, Trifunović (od 65. Burmaz), Milanović, Tomić.

Čukarički je pobedom protiv kragujevačkog Radničkog završio kalendarsku godinu. Po teškom terenu, sa kojeg je u prethodna tri dana odnošen sneg, domaćin se mučio, posebno u prvom poluvremenu. Ipak, u nastavku su Brđani golovima Đorđa Jovanovića u 62. i Stefana Kovača u 82. minutu slavio trijumf, koji ih je dodatno učvrstio na trećem mestu, pred odlazak na zimsku pauzu – 2:0.

Samo što je počeo meč, Čukarički je imao vrlo dobru priliku. U drugom minutu, posle ubacivanja sa desne strane, defanzivac Kragujevčana je loše intervenisao, lopta je došla do Kovača, koji je sa 15 metara šutirao zamalo preko gola. Fantastičnu priliku je imao Radnički u 13. minutu, posle prekršaja Šapića gosti su dobili slobodan udarac, koji je iskosa sa leve strane izveo Tomić, odlično je ubacio loptu, a Milanović je šutirao glavom, ali je Petrović bio siguran na golu.

Posle dužeg vremena uzbuđenje je viđeno u 24. minutu, Kajević je ostao usamljen, šutirao je sa 20-tak metara, ali je Lukić uspeo da odbrani. Tek 13 minuta kasnije nova prilika, Jovanović je primio loptu, okrenuo čuvara i šutirao sa 17 metara, lopta je prohujala pored stative Lukićevog gola.

Drugo poluvreme je počelo prilikom za belo-crne, posle kornera Tomića Milanović je ponovo bio najviši u skoku, a Petrović je iz dva navrata uspeo da otkloni opasnost. U 58. minutu je Tanasijević mogao bolje da reaguje, ali je iskosa sa leve strane šutirao visoko preko gola Kragujevčana. U 62. minutu Šapić je poslao dubinsku loptu ka Roganu, ovaj je sjajno primio, izbacio čuvara iz igre, i potom iza leđa odbrane Kragujevčana uposlio Jovanovića, koji je sa 14 metara rutinski savladao Lukića – 1:0.

Nije se posle vodećeg pogotka domaći tim „zaletao“, čekao je svoju šansu i dočekao je u 82. minutu. Mijailović je ostao usamljen na desnoj strani, izvrsno je centrirao, a Kovač je glavom zakucao loptu u protivničku mrežu – 2:0. U 88. minutu Radnički je tri puta šutirao ka Petrovićevom golu, u prva dva navrata gosti su izblokirani, treći put je posle Ristovićevog udarca lopta otišla zamalo iznad prečke gola belo-crnih.

Komentari (0)

Napiši Komentar