VESTI FK Čukarički

Čukarički pobedio Voždovac u gradskom derbiju-NikolaDrinčić,Samuel KwameOwusu,MarkoIlić-

Čukarički pobedio Voždovac u gradskom derbiju

Fudbaleri Čukaričkog pobedili su ekipu Voždovca rezultatom 2:1 (2:1) u okviru 35. kola Super lige Srbije.

Strelci za naš tim bili su Samjuel Ovusu u 19. i Nikola Drinčić u 42. minutu, dok je gol za goste postigao Borko Duronjić u 40. minutu.

Čukarički je bio bolji rival u ovom gradskom derbiju, Marko Docić je promašio i penal u 59. minutu, ali ono što je najbitnije jeste da su upisana nova tri boda.

Naš tim sada ima ukupno 32 i preskočio je Voždovac na 5. mestu na tabeli.

Voždovac je već na početku imao dobru priliku da povede kada je Ješić loše zahvatio centaršut sa desne strane u 2. minutu, da bi i Milutinović u 5. šutirao sa 20 metara posle dobre kontre gostiju.

Čuka je prvi put zapretila u 7. minutu kada je Stojanović oprobao udarac, a nedugo zatim ponovo je MIlutinović bio taj koji je pokušao da zatrese mrežu Belića. Ovoga puta naš golman je uhvatio loptu. Grešku odbrane Voždovca u 14. minutu nije iskoristio Belaković, a praktično u sledećem napadu kapiten Voždovca Petrović je, posle jedne kontre, iz izgledne prilike šutirao visoko preko gola.

Nije dugo prošlo, a Čukarički je poveo. Ovusu je dobio jednu loptu od Puškariča na levoj strani, napravio par koraka i oštrim udarcem po zemlji poslao loptu iza leđa Čupića. Mogao je Čukarički tri minuta kasnije do novog gola. Prvo je Belaković nešto slabije ubacio loptu u peterac, a onda je u ponovljenom napadu Stojanović promašio zicer.

Kazna je stigla u 40. minutu kada je Duronjić izjednačio rezultat na 1:1. Belić je odbio šut Lukovića, a krilni napadać gostiju je natrčao na odbijenu loptu i prosledio je u mrežu. Samo dva minuta ranije Duronjić je takođe mogao da postigne gol, ali je Bogosavac maestralno reagovao i sa metar izbacio loptu u korner.

Radost Voždovca nije dugo trajala, jer je na semaforu u 42. minutu stajalo 2:1. Bila je to dobra akcija celog tima. Belaković do Bojića, ovaj do Docića koji je uposlio Ovusua, a strelac prvog gola je na tacni servirao loptu za Drinčića. Usledio je jak udarac našeg kapitena sa nekih 20 metara i lopta se zakoprcala u mreži Čupića. Imao je mladi golman Voždovca loptu na ruci, ali je šut bio toliko silovit da ništa nije mogao da uradi.

Lalatović je na poluvremenu izvršio izmenu i umesto Stojanovića na teren je ušao Mudrinski koji je imao i prvu šansu. Odlično ga je Docić uposlio u 48. minutu, ali je naš napadač u prijemu lopte izgubio korak i dozvolio Čupiću da stigne pre.

Docić je bio u centru pažnje i u 59. minutu, pošto je promašio jedanaesterac. Tačnije, Čupić mu je odbranio udraac nakon što je Ješić igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Čupić je i u 63. minutu bio sjajan, pošto je zaustavio udarac Mudrinskog i izbacio loptu u korner, a zatim i četiri minuta kasnije kada je Docić pokušao iz slobodnog udarca.

Poslednjih 20 minuta u dresu Čuke odigrao je i mladi Stefan Veličković koji je zamenio povređenog Kopitovića. Voždovac je u 75. minutu imao odličnu priliku da izjednači, ali je rezervista Gavrić šutirao pored gola. Kao i Milojević pet minuta kasnije, s tim da je njegova lopta otišla iznad prečke.

Igrao se 82. minut kada je Voždovca imao možda i najbolju priliku za izjednačenje. Odlično se iskrao po desnoj strani Pavićević, ali je Bogosavac uspeo da ga stigne i izblokira u poslednjem trenutku. Bio je Pavićević sam ispred Bojića i pitanje je kako bi se akcija završila da se Bogosavac odnekud nije pojavio.

Voždovac je do kraja meča imao još jednu priliku iz slobodnog udarca, kao i Mudrinski sjajnu šansu u 89. minutu.

Čukarički - Voždovac 2:1
(Ovusu 19, Drinčić 42 - Duronjić 40)

Čukarički: Belić, Stevanović, Kopitović (Velićković 70), Puškarić, Bogosavac, Drinčić, Docić, Stojanović (Mudrinski 46), Belaković (Milojević 60), Ovusu, Bojić.

Voždovac: Čupić, Mirkailo, Gajić, Petrović (Gavrić 63), Milutinović, Pavićević, Bulatović, Luković (Maksimović 77), Ješić, Duronjić, Mašović (Srećković 70)

Komentari (0)

Napiši Komentar