VESTI FK Čukarički

Čukarički osvojio bod na gostovanju Mačvi u Šapcu--

Čukarički osvojio bod na gostovanju Mačvi u Šapcu

Mačva – Čukarički 0:0

Gradski stadion u Šapcu. Gledalaca: 500. Sudija: Aleksandar Živković. Pomoćnici: Milan Minić i Oliver Petrović. Žuti kartoni: Jovanović, Ivić, Marić, Marković, Pejović (Mačva), Endijae, Tedić (Čukarički).

MAČVA: Puletić, Pejović, Ilić, Jovanović, Jevtić, Marić, Marković, Mijailović, Adamović, Marinković (od 88. Šušnjar), Milosavljević (od 90+2. Stevanović).

ČUKARIČKI: Petrović, Docić, Tedić, Endijae, Puškarić, Stojanović (od 61. Kajević), Bogosavac, Ćirković, Šapić, Kovač (od 72. Đorđević), Birmančević (od 64. Vidosavljević).

Čukarički je u meču 15. kola, na gostovanju Mačvi osvojio bod – 0:0. Mreže se u Šapcu nisu tresle, a najzaslužniji za to bio je golman domaćih Puletić, koji je odbranio sve što je išlo ka njegovom golu. A Čukarički je imao sijaset dobrih prilika, Tedić tri, po jednu Šapić, Kajević, Endijae...

Na početku meča igralo se uglavnom na polovini Mačve, Čukarički je napadao preko bokova, najviše lopti išlo je na Birmančevića. Upravo je mladi reprezentativac Srbije i kreirao odličnu priliku u desetom minutu, poslao je sjajan pas paralelno sa linijom peterca, ali ga niko od saigrača nije ispratio. U 16. minutu ponovo napad preko Birmančevića, ovoga puta još bolji centaršut, ali je Tedić neometan, sa sedam metara, šutirao pored gola Šapčana.

U 22. minutu lepa akcija Brđana, Bogosavac je dodao do Tedića, ovaj prosledio loptu ka Birmnačeviću, koji je šutirao sa dvadesetak metara, ali je i on bio neprecizan. U nastavku Mačva je uspostavila ravnotežu, a do odlične prilike došla je u 41. minutu, posle prekršaja na ivici šesnaesterca koji je skrivio Endijae. Adamović je odlično izveo slobodan udarac, ali je još bolje intervenisao Petrović, koji je izbio loptu u korner.

U završnici poluvremena najbolja prilika za belo-crne, Docić je odlično izveo korner, Tedić je glavom zahvatio loptu, a kad su je svi videli u golu Puletić je maestralno odbranio. Samo što je krenulo drugo poluvreme, posle petnaestak sekundi, Čukarički je imao šansu. Posle greške domaćih, Endijae je ušao u šesnaesterac, tražio je Birmančevića, ali je njegov šut sa deset metara izblokiran.

U 60. minutu slobodan udarac za Čukarički, sa 18 metara, posle prekršaja Adamovića na Stojanoviću. Upravo je Stojanović i šutirao, za malo iznad prečke. Odmah potom, Veselinović je izvršio prvu izmenu, na teren je poslao Kajevića, meč je bio gotov za strecla pobedonosnog gola protiv Partizana.

Dva minuta kasnije treći zicer za Tedića, sjajno je primio loptu na grudi posle centaršuta Birmančevića, šutirao je sa sedam metara, ali je Puletić ponovo bio sjajan. U jeku napada Čukaričkog Šapčani su imali dobro šansu, dugo je Milosavljević vukao loptu, a potom je i šutirao sa 22-23 metra, bio je za malo neprecizan.

Samo minut kasnije isti igrač je ostao usamljen, šutirao je gotovo sa identičnog mesta, ovoga puta je Petrović izbio u korner. Posle ubacivanja iz ugla dobar pokušaj Marinkovića sa 20-tak metara, ali je Petrović još jednom bio na oprezu. U 75. minutu odlična prilika i za Šapića, Docić je izvrsno centrirao iz slobodnog udarca iskosa sa leve strane, a najviši igrač u Super ligi je šutirao glavom, no Puletić je bio nesavladiv i ovoga puta.

Još jedna lepa akcija belo-crnih u 82. minutu, centrirao je Đorđević, loptu glavom zahvatio Kajević, ali je šutirao pravo u Puletića. U poslednjim trenucima meča Mačva je mogla i do pobede, Marić je izveo slobodan udarac sa 17 metara, ali je bio neprecizan.

Komentari (0)

Napiši Komentar