VESTI FK Čukarički

Čukarički ostao bez finala Kupa, Partizan slavio u Humskoj-NemanjaBelić,SašaIlić,NemanjaAntonov-

Čukarički ostao bez finala Kupa, Partizan slavio u Humskoj

Fudbaleri Čukaričkog nisu uspeli da se plasiraju u finale Kupa Srbije, pošto su u revanš meču polufinala poraženi od Partizana rezultatom 2:0 (0:0).

Rezultat koji je crno-belima bio potreban kako bi anulirali onaj iz prvog meča kada je Čuka na Banovom brdu slavila sa 4:2.

Strelci za domaći tim bili su Nemanja Antonov u 66. i Saša Ilić u 90. minutu. Vredi pomenuti i to da je Nemanja Belić odbranio penal Danilu Pantiću u 23. minutu.

Partizan će u finalu Kupa igrati protiv Mladosti iz Lučana 23. maja u Surdulici.

Domaćin je već na početku utakmice preuzeo terensku inicijativu, a prvi put crno-beli su zapretili u 5. minutu kada je Puškarić izbacio loptu iz peterca posle centrašuta Ivanovića s leve strane. Dva minuta kasnije Čukarički je imao prvi korner na utakmici koji nije ništa promenio.

Nedugo zatim Ivanović je probio po desnoj strani i servirao loptu za Tavambu čoiji šut je izblokiran. Igrao se 10. minut kada je Tošić desnom nogom šutirao sa nekih 20 metara, a lopta je završilapore stative Belićevog gola.

Usledio je period igre na sredini terena, a Čukarički je možda i najbolju priliku imao u 17. minutu. Jovičić je loše ispucao jednu vraćenu loptu, Miletić glavom nespretno intervenisao, ali je šut Stojanovića završio tik pored stative. Opalio je vezista Čuke iz prve i zamalo je bio neprecizan. Već u sledećem napadu Ivanović je imao odličnu priliku, ali je iz okreta šutirao pored gola sa nekih sedam ili osam metara.

Najvažniji momenat prvog poluvremena dogodio se u 21. minutu. Sudija Milorad Mažić je svirao penal za Partizan nakon što su Drinčić i Đerlek bili u duelu. Najbolji srpski sudija procenio je da je naš kapiten zakačio Đerleka o nogama i nije se dvoumio. Loptu je na belu tačku stavio Pantić u 23. minutu i - promašio!

Tačnije, Belić je odlično reagovao i odbranio udarac Partizanovog veziste. Belić je i u 31. minutu odbranio udarac Tavambe koji nije bio nimalo naivan. Kako se poluvreme bližilo kraju, tempo igre je opadao. Partizan jeste imao inicijativu, ali domaći tim nije uradio ništa konkretno. Kao ni Čukarički, tako da je rezultat posle prvih 45 minuta bio 0:0.

Miroslav Đukić je u nastavku odmah gurnuo Sašu Ilića u igru, a Partizan je u 51. imao prvu priliku kada je Tošić šutirao direktno u Belića iz slobodnjaka. Čuka je imala prvi pravi pokušaj u 60. minutu kada je Bojić ''tukao'' sa 20 metara preko gola.

Samo šest minuta kasnije Partizan je poveo sa 1:0. Ivanović je gurnuo loptu kroz kazneni prostor, ona je došla do Antonova koji je prevario Ovusua i Belića i pogodio mrežu našeg tima. Lalatović je u tom trenutku ubacio Milojevića i Mudrinskog umesto Kajevića i Ovusua, ali to nije donelo poboljšanje u igri.

Zatim je i Veličković zamenio Bojića, a prava drama viđena je u samom finišu. Najpre je Saša Ilić u 87. minutu sa tri metra promašio prazan gol, da bi u 90. minutu pogodio za 2:0 posle dodavanja rezerviste Jovanovića.

Vremena za povratak je bilo malo i Čukarički nije uspeo da se domogne finala.


Partizan - Čukarički 2:0 (0:0)
(Antonov 66, Ilić 90)

Partizan: Jovičić, Vulićević, Miletić, Marković, Antonov, Zdjelar, Pantić, Tošić (Jovanović 77), Ivanović (Miletić 90), Đerlek (Ilić 46), Tavamba.

Čukarički: Belić, Stevanović, Puškarić, Đurić, Bogosavac, Drinčić, Kajević (Milojević 66), Stojanović, Ovusu (Mudrinski 69), Belaković, Bojić (Veličković 79).

Komentari (0)

Napiši Komentar