VESTI FK Čukarički

Čukarički ima najbolju odbranu u Super ligi, Petrovićeva mreža mirna već 360 minuta!-ĐorđePetrović-

Čukarički ima najbolju odbranu u Super ligi, Petrovićeva mreža mirna već 360 minuta!

 Čukarički je posle 12. kola u Super ligi na trećem mestu, iza lidera Crvene zvezde i Vojvodine, koja ima isti broj bodova i bolju gol-razliku. Ipak, u jednom segmentu Brđani su najbolji u elitnom rangu srpskog fubala. Ekipa koju sa klupe predvodi Aleksandar Veselinović ima najbolju odbranu, u prilog tome i činjenica da su brlo-crni u 11 odigranih mečeva primili samo šest pogodaka.

Iza Čukaričkog su Partizan sa sedam primljenih golova, Crvena zvezda i Vojvodina (9), TSC (11), Radnički (14), Proleter i Radnik (16)... U čak sedam od 11 mečeva u Super ligi, mreža Čukaričkog ostala je netaknuta! To se događalo u duelima protiv Napretka (1:0), Radnika (1:0), Radničkog (1:0), Mladosti (1:0), Spartaka (1:0), Javora (2:0) i Vojvodine (0:0).

U poslednja četiri meča Brđani nisu primili gol, u sva četiri branio je Đorđe Petrović. Da njegov učinak ima dodatnu težinu, govori i činjenica da su mladom reprezentativcu Srbije to prvi mečevi u superligaškom društvu! Dakle, Petrovićeva mreža netaknuta je već čitavih 360 minuta! Doduše, mladi golman jednom je vadio loptu iz mreže, ali je to bilo u duelu šesnaestine finala Kupa Srbije, u pobedi protiv Žarkova (3:1).

Komentari (0)

Napiši Komentar