VESTI FK Čukarički

Čukarički i Radnički odigrali nerešeno u derbiju 27. kola--

Čukarički i Radnički odigrali nerešeno u derbiju 27. kola

Čukarički – Radnički (Niš) 0:0

Stadion na Banovom brdu. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudija: Marko Ivković. Pomoćnici: Nemanja Petrović i Marko Đuričić. Žuti kartoni: Ostojić (Čukarički), Gavrić, Ristić, Kasalica (Radnički).

ČUKARIČKI: Đ. Petrović, Docić, M. Stevanović, Jovanović (od 77. Rakonjac), Kamenović, Mijailović, Čolović (od 84. Savić), Ćirković (od 59. Pantić), Ostojić, Šapić, Kovač (od 77. Vidosavljević).

RADNIČKI: B. Ristić, Marković, N. Stevanović, Šljivić (od 74. Bjeličić), Gavrić, Aksentijević, Kovačević, P. Ćirković, P. Ristić (od 46. Kasalica), T. Petrović, Đuričković.

Čukarički i Radnički su i drugi put u sezoni odigrali nerešeno, i drugi put u sezoni mreže su ostale netaknute – 0:0. U derbiju 27. kola najviše uzbuđenja bilo je na kraju meča, kad su se Nišlije grčevito branile i na kraju uz mnogo sreće i odbranile.

Čukarički je imao inicijativu od starta meča, a do prve ozbiljnije prilike došao je tek u 19. minutu. Posle ubacivanja Docića iz kornera, odbrana Nišlija je reagovala, Marković je izbio loptu samo do Čolovića, koji je sa 16 metara šutirao iz prve, bio je zamalo neprecizan.

Gosti su prvi put zapretili u 24. minutu, ali je udarac Gavrića sa više od 30 metara bio neprecizan. Posle dužeg vremena još jedna prilika za Brđane, ponovo je Čolović bio u centru pažnje, bez oklevanja šutirao je sa 25 metara, ali je lopta otišla visoko preko gola Ristića. Nastavljeno je u istom ritmu, Čukarički je imao posed lopte, ali nije uspevao da stvori ozbiljniju šansu.

Ali, zato su to učinili gosti, u 57. minutu Gavrić je sam sebi stvorio poziciju, sjajno je šutirao sa 18 metara, ali je Petrović skrenuo loptu u korner. Posle ubacivanja iz ugla i lošije intervencije odbrane Brđana na loptu je natrčao Todor Petrović, ali je bio neprecizan. Zapretio je i Čukarički, Kovač je odlično uposlio Jovanovića, koji je ušao u šesnaesterac i šutirao iskosa sa desne strane, ali je Ristić bio oprezan.

Probao je i Docić iz slobodnog udarca sa 35 metara, ali je ponovo golman Nišlija lako ukrotio taj udarac. U finišu veliki pritisak belo-crnih, koji su imali nekoliko izglednih prilika. Najbolju je imao Pantić posle magične asistencije Docića, ali je golman Ristić uspeo da mu odbrani šut sa 12 metara. U finišu su domaći posle pokušaja Docića iskosa sa leve strane tražili gol, ali se čini da je Ristić u poslednjim sekundama meča izbio loptu na gol-liniji.

Komentari (0)

Napiši Komentar