VESTI FK Čukarički

Čukarički golovima Kempbela i Endijaea savladao Dunajsku Stredu--

Čukarički golovima Kempbela i Endijaea savladao Dunajsku Stredu

Čukarički - Dunajska Streda 2:0 (1:0)

Strelci: 1:0 – Kempbel u 17, 2:0 - Endijae u 90. minutu. Stadion: “Mardan”. Sudija: Belezoglu.

ČUKARIČKI: Petrović (od 46. N. Belić), Tanasijević, Obradović (od 60. Drezgić), Puškarić, Tošić (od 66. Roganović), K. Belić (od 60. Kovač), Ergelaš (od 66. Ajdar), Kajević (od 66. Lukić), Čolović (od 60. Savić), Spasojević (od 46. Rakonjac), Kempbel (od 35. Endijae).

DUNAJSKA STREDA: Veselinov, Pinto, Muhamedbegović, Bruneti, Dimun, Ciganiks, Balić, Veselovski, Nebila, Andrezinjo, Krstović. Igrali su još: Šarani, Han, Verlinden, Niže, Mali.

Čukarički je ostvario drugu pobedu na pripremama u Antaliji, posle trijumfa nad Kubanom i remija protiv Mure, uz prekinutu utakmicu sa Alanijom, Brđani su slavili protiv Dunajske Strede. Ekipa Saše Ilića bila je sjajna u prvom poluvremenu protiv “legije stranaca” iz Slovačke.

Prvo veliko uzbuđenje viđeno je u 10. minutu. Umakao je Veselovski odbrani Čukaričkog, golman Petrović ga je oborio, sudija je opravdano pokazao na belu tačku. Bivši fudbaler Crvene zvezde Krstović je snažno šutirao, ali ga je Petrović “pročitao”, a potom je Tanasijević izbio loptu u korner.

Dva minuta kasnije vrlo lepa akcija Brđana po levoj strani, Čolović je odlično centrirao, a jedan igrač slovačkog tima je u poslednji čas reagovao ispred Spasojevića, koji j već pokušao da iz poluvoleja zahvati loptu.

Uhvatili su belo-crni tada ritam, a vrlo brzo su odličnu igru krunisali vođstvom. Tanasijević je odlično dodao loptu do raspoloženog Spasojevića, ovaj je još lepše uposlio Kempbela, koji je rutinski savladao Veselinova – 1:0. Iznenada su Slovaci došli do šanse, lopta se sasvim slučajno odbila do Andrezinja, koji je iskosa sa leve strane, sa ivice šesnaesterca šutirao, ali preslabo za Petrovića.

Odmah su uzvratili Brđani, Čolović se u protivničkom šesnaestercu izborio za poziciju, centrirao je vrlo dobro, ali je Kajević zamalo zakasnio da loptu ubaci u praznu mrežu. U 30. minutu prelepa akcija Čukaričkog, Puškarić je preneo loptu na protivničku polovinu, odlično uposlio Ergelaša, koji je centrirao sa desne strane, Čolović je šutirao sa 15 metara, ali je izblokiran.

Pred kraj prvog poluvremena još jedna lepa akcija koju je inicirao Tanasijević, presekao je napad rivala i odmah pokrenuo kontru svog tima, lopta je došla do Čolovića koji je sa desne strane centrirao, a Spasojević je glavom šutirao, ali nije bio precizan.

Samo što je počelo drugo poluvreme fantastična prilika i promašaj iz kategorije “verovali ili ne”. Šarani je umakao odbrani Čukaričkog, maestralno je uposlio Krstovića, a Crnogorac je sa šest metara uspeo da prebaci prazan gol. U 51. minutu još jedna lepa akcija Slovaka, koji su bili znatno agresivniji u nastavku, ali je Pinto iz ne baš najbolje pozicije šutirao preko Petrovićevog gola.

Nastavili su Slovaci sa inicijativom, a Krstović sa promašajima. U 63. minutu odlično ga je uposlio Balić, Crnogorac se još jednom dobro izborio za poziciju, ali je sa desetak metara šutirao zamalo pored gola Nemanje Belića. Menjao je u nastavku šef struke Čukaričkog Saša Ilić, pa je u dva navrata pravio trostruke izmene, u 60 i 66. minutu.

Prethodno je od početka drugog poluvremena priliku pružio i golmanu Beliću, kao i napadaču Rakonjcu. U 71. minutu odlična prilika i za Hana, ali je napadač Dunajske Strede sa 16 metara pogodio spoljni deo mreže.

Deset minuta pre kraja mogao je Čukarički da obezbedi trijumf. Puškarić je sjajnim uklizavanjem otvorio kontru, Ajdar je fenomenalnim pasom dodao loptu Rakonjcu, ovaj je uspeo da je primiri, prođe dva čuvara, ali je potom oklevao, pa želeo da zaobiđe i protivničkog čuvara mreže, koji je ipak uspeo da ga nadmudri.

Mogao je to da kazni Šarani u 84. minutu, još jednom je umakao odbrani belo-crnih, iskosa sa leve strane je iz dobre pozicije šutirao pored Belićevog gola. I taj promašaj Slovaka je brzo kažnjen, Lukić je sjajno uposlio Endijaea, a Senegalac je rutinski smestio loptu u mrežu Slovaka - 2:0. Naredni meč Čukarički će odigrati u sredu, 2. februara, protiv ovogodišnjeg učesnika Lige šampiona, kijevskog Dinama.

Komentari (0)

Napiši Komentar