VESTI FK Čukarički

ČUKARIČKI - CRVENA ZVEZDA 1:2 (1:0)-PetarMićin-

ČUKARIČKI - CRVENA ZVEZDA 1:2 (1:0)

Fudbaleri Čukaričkog izgubili su na svom terenu od lidera šampionata Crvene zvezde sa 1:2 u derbiju 18. kola Superlige Srbije. Čukarički je poveo golom Petra Mićina u 41. minutu, a Zvezda je preokrenula golovima Ričmonda Boaćija u 58. i 69. minutu. 

Našoje ekipi ovo je prvi poraz posle 12 utakmica i sada se sa 31 bodom nalazi na šestom mestu Superlige. Naš tim u sredu gostuje ekipi Mladosti u Lučanima. 

Utakmica na Banovom brdu izmedju Čukaričkog i Crvene zvezde opravdala je epitet derbija kola. Prvo poluvreme donelo je dinamičnu igru i dosta prilika na obe strane. 

Čukarički je posle samo nekoliko sekundi igre mogao da povede posle greške u odbrani Zvezde, ali je Ovusu dao prejak for, što je golman Milan Borjan iskoristio i otklonio opasnost. 

Domaćin je posle dobre kontre u 11. minutu imao novu dobru priliku, ali je Ovusu sa oko sedam metara iz izgledne situacije šutirao preko gola. 

Crveno-beli su u 22. minutu prvi put ozbiljnije pripretili Nemanji Beliću, a u sličnoj situaciji kao Ovusu našao se Srdjan Babić, ali je i on loše šutirao preko gola. 

U nastavku prvog dela igre bitka se uglavnom vodila na sredini terena, Čukarički je za nijansu bio opasniji, imao je nekoliko dobrih situacija kada je mogao da ozbiljnije ugrozi gol Borjana, ali je igračima domaće ekipe u završnici nedostajalo koncentracije. 

Situacija se ipak promenila u 41. minutu. Ekipa Nenada Lalatovića je posle odličnog kontranapada stigla do vodjstva. Asmir Kajević na sredini povukao kontru, prosledio je na desni bok do Petra Jovanovića, koji je iz trka ubacio u peterac, gde ju je Mićin prihvatio i iz okreta šutirao. 

Zvezda je u drugom poluvremenu bila znatno konkretnija, veću 49. minutu Pešić je imao odličnu priliku, ali je njegov pokušaj glavom završio u rukama Belića. Dva minuta kasnije posle centaršuta sa levog boka pokušao je i Babić, a lopta je ovaj put otišla pored gola. 

Sporna situacija dogodila se u 56. minutu i to nakon prodora Mićina po levom boku, koji je potom utrčao u šesnaesterac i potom pao posle kontakta s Babićem, a arbitar je za tu situaciju našem igraču pokazao žuti karton zbog navodnog simuliranja.

Minut kasnije na drugoj strani dosudjen je jedanaesterac za Zvezdu i to pošto je nakon duela Petra Jovanovića i Aleksandra Pešića, u kom je u delovalo da je prvo igrač crveno-belih u vrat udario našeg defanzivca. Sudija Dejan Santrač je ipak pokazao na belu tačku, a siguran izvodjač je u 58. minutu bio Boaći.

Deset minuta kasnije crveno-beli stigli su do preokreta, a ponovo je Boaći bio strelac. Lopta je uz dosta sreće stigla do njega. Rodić je sa levog boka glavom vratio loptu u šesnaesterac, gde je Babić takodje glavom pokušao da savlada Belića, ali je ona ipak došla do Boaćija koji nije imao težak zadatak da dovede crveno-bele do vodjstva. 

Na pravom mestu se u pravo vreme našao Ričmond Boaći. Duga lopta na stranu za Rodića, Rodić glavom ubacuje do Babića koji je takođe pokušao glavom probao, lopta je stigla do zaboravljenog Boaćija koji se namestio i sa nekoliko metara pogodio za 2:1. 

Do kraja susreta Zvezda je uglavnom čuvala prednost, a Čukarički je u 88. minutu imao solidnu priliku, ali je posle kornera Petar Jovanović sa ivice šesnaesterca šutirao preko gola. 

Čukarički: Belić, Docić, Drinčić, Bojić (S. Jovanović), Kajević, Kopitović, Mićin (41. minut (Od 85. Adamović), Ovusu (Od 73. Milojević), Puškarić, P. Jovanović, Bogosavac. 

Crvena zvezda: Borjan, Le Talek, Krstičić, Kanga (Od 86. Milijaš), Boaći (58. i 69. (od 79. Račić)), Babić, Donalad, Rodić, Stojković, Pešić, Gobeljić (Od 46. Srnić).

Komentari (0)

Napiši Komentar