VESTI FK Čukarički

Čukarički bolji od Tuzle u prijateljskom meču na Banovom brdu--

Čukarički bolji od Tuzle u prijateljskom meču na Banovom brdu

Čukarički – Tuzla siti 3:1 (1:0)

Strelci: 1:0 – Kajević u 39. iz jedanaesterca, 1:1 – Kajević autogol u 49, 2:1 – Stojanović u 85. iz jedanaesterca, 3:1 – Endijae u 87. minutu. Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 50. Sudija: Miloš Đorđić. Pomoćnici: Dragan Bogićević i Goran Stanojević (svi iz Beograda). Žuti kartoni: Nikčević (Čukarički), Nasim, Hasanović (Tuzla siti).

ČUKARIČKI: Petrović, Nikčević (od 65. Šošević), Bogosavac (od 65. Ćirković), Ostojić (od 46. Šapić), Kamenović, Terzić (od 46. Stojanović), Aleksić (od 65. Docić), Kajević (od 65. Kovač), Cvetković (od 56. Lukić), Luković (od 46. Mićin), Mink (od 46. Endijae).

TUZLA SITI: Muminović, Terzić, Kojić, Kobi, Šarčević, Sesar, Hadžanović, Nasim, Crnkić, Nukić, Ramić. Igrali su još: Fejzić, Musić, Beganović, Kovčić, Farjašević, Stjepanović, Efendić.

Čukarički je reprezentativnu pauzu iskoristio za prijateljsko odmeravanje snaga sa članom Premijer lige Bosne i Hercegovine, ekipom Tuzla siti. Brđani su slavili pobedu – 3:1, golovima Kajevića i Stojanovića iz jedanaesteraca, kao i Endijaea, dok je Kajević postigao i autogol početkom drugog poluvremena.

U desetom minutu prva velika prilika na meču, sjajno je Cvetković proturio loptu kroz noge rivalu u šesnaestercu, potom lepo centrirao, a glavom je šutirao Nikčević, no golman Muminović je taj udarac odbranio. Četiri minuta kasnije Mink je sjajno izbegao ofsajd zamku, primio loptu i šutirao, ali je Muminović još jednom izašao kao pobednik.

Uzvratili su odmah Tuzlaci, Ramić je šutirao sa 17 metara, ali je Petrović lako obranio. Isti igrač je zapretio i u 17. minutu, ali je ponovo Petrović bio siguran. Slično je bilo i sa šutem Crnkića sa 18 metara u 30. minutu, ponovo nije bilo opasnosti po golmana Čukaričkog. Dva minuta kasnije odlična akcija Minka, lako je Holanđanin prevario čuvara u šesnaestercu, prosledio potom loptu do Lukovića, ali je ovaj za malo zakasnio.

U 39. minutu jedanaesterac za Čukarički, posle prekršaja na Minku, siguran realizator bio je na ovom meču kapiten Kajević, koji je „panjenkom“ savladao Muminovića – 1:0. U završnici poluvremena vredan pomena je još pokušaj Šarčevića, ali je šutirao visoko preko gola sa 12 metara. Lošiji početak domačih omogućio je Tuzlacima izjednačenje. Posle smušene intervencije odbrane Čukaričkog i centaršuta Nasima, Kajević je nespretno zahvatio loptu i savladao je svog golmana Petrovića – 1:1.

Odmah je ekipa Aleksandra Veselinovića podigla nivo igre, pa je u kratkom razmaku imala dve odlične prilike. Najpre je Mićin šutirao sa 15 metara, ali je bio za malo neprecizan, odmah potom posle ubacivanja Kajevića iz kornera Šapić je sa pet metara glavom šutirao pored gola Tuzle.

Najbolju priliku u drugom poluvremenu za vođstvo Tuzla je imala u 79. minutu, kad je Terzić tukao glavom sa sedam metara, ali preko Petrovićevog gola. Dva minuta kasnije odlična šansa za Endijaea, Senegalac je sa 18 metara bio neprecizan.

U 85. minutu drugi jedanaesterac za Čukarički posle neoprezne intervencije odbrane Tuzle. Siguran realizator bio je Luka Stojanović – 2:1. Presing koji je forsirao trener Veselinović urodio je plodom u 87. minutu, pa je posle jedne oduzete lopte sevnula kontra Brđana, Stojanović je dodao do Endijaea, a Senegalac je rutinski savladao Muminovića – 3:1.

Komentari (0)

Napiši Komentar