VESTI FK Čukarički

Čukarički bolji od Tjumena u prvoj proveri, uz tri evrogola--

Čukarički bolji od Tjumena u prvoj proveri, uz tri evrogola

Čukarički – Tjumen 3:1 (1:0)

Stadion u Pareklisiji. Gledalaca: 100. Strelci: 1:0 – Vidosavljević u 30, 2:0 – Kajević u 65, 3:0 – Šarić u 67, 3:1 – Ludjakov u 70. minutu.

ČUKARIČKI: N. Stevanović, Veličković, Puškarić, Šapić, Zorić, Kiso, Stojanović, Luković, Ovusu, Vidosavljević, Mudrinski. Drugo poluvreme: Belić, M. Stevanović, Bogosavac, Bakić, Kopitović, Kovač, Aleksić, Birmančević, Kajević, Tedić, Šarić.

TJUMEN: Bučijev, Parijakov, Vasiev, Stoljarenko, Mitrović, Leontijev, Rjabikobilenko, Marinković, Votinov, Korokov, Pluhov. Drugo poluvreme: Usoljcev, Bem, Šakuro, Čudin, Kovalenko, Fomin, Ludjakov, Jarkin, Oslonovsij, Milosavljev, Karpov, Bardebahin.

Čukarički je u sjajnoj utakmici slavio protiv ruskog drugoligaša Tjumena, u prvoj proveri na Kipru. Uz odličnu igru, Brđani su postigli i tri prelepa gola. Dugo se čekalo na prvu priliku na meču, a nju je imao Čukarički u 13. minutu. Luka Stojanović je izveo korner sa leve strane, ali je Šapić nešto lošije zahvatio loptu glavom, te je šutirao pored gola Bučijeva.

Tri minuta kasnije uzvratili su Rusi, Pluhov je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je Nemanja Stevanović izbio loptu u korner. Isti igrač je pokušao i u 20. minutu, iz slične pozicije, ali je golman Čukaričkog uhvatio „živu“ loptu. U 30. minutu drugi korner za Brđane i vođstvo. Korner je sa leve strane izveo Stojanović, na drugoj stativi najviši u skoku bio je kapiten Puškarić, koji je vratio loptu u sredinu, a Vidosavljeviću nije bilo teško da sa četiri metra zatrese mrežu Tjumena – 1:0.

Ruski tim je uglavnom pretio po levoj strani, sa 20-tak metara oprobao se i Votinov, ali je Stevanović još jednom izbio loptu u korner. U završnici poluvremena još dve odlične prilike, po jedna na obe strane. Najpre je još jednom u listu strelaca mogao da se upiše Vidosavljević, koji je primio loptu u šesnaestercu rivala, vrlo dobro je šutirao, ali je golman Bučijev izvrsno reagovao. U poslednjim trenucima prvog poluvremena, Votinov je umakao odbrani Čukaričkog, izašao je u situaciju „jedan na jedan“ sa Stevanovićem, koji je pravovremeno istrčao, skratio mu ugao i skinuo zicer.

U drugom poluvremenu obojica trenera, Simo Krunić i Goran Aleksić, izveli su sasvim drugačije sastave. Čukarički je diktirao ritam, imao je loptu u posedu, a do prve šanse došao je u 55. minutu. Šarić je sjajno prosledio loptu na desnu stranu ka Tediću, ovaj je iz prve „zavrnuo“ nazad, na nju je natrčao Aleksić, ali je bio neprecizan sa 18 metara.

Brđani su inicijativu naplatili sa dva prelepa gola, u razmaku od tri minuta. Najpre su prednost duplirali u 67. minutu posle fantastične akcije, centrirao je Šarić, Tedić je kratko dodao do Kajevića, a ovaj je sa 12 metara uočio da je golman ruskog tima nešto dalje od gol-linije, te je plasirao loptu u levi ćošak – 2:0.

Samo dva minuta kasnije, sjajnu igru golom je naplatio Šarić. I to kakvim! Primio je loptu na 25 metara od gola, odlučio se za šut i postigao evrogol – 3:0. Oprobao je potom udarac i novajlija Kovač, ali je bio neprecizan sa 20-tak metara. U 70. minutu Tjumen je smanjio rezultat, posle lošije intervencije odbrane Čukaričkog Ludjakov je uspeo da ubaci loptu u Belićevu mrežu. Do kraja meča je bilo šansi na obe strane, ali se mreže više nisu tresle. Sledeći meč na Kipru Čukarički će igrati 30. januara protiv poljskog Gornjika.

Komentari (0)

Napiši Komentar