VESTI FK Čukarički

Čukarički bolji od Spartaka u derbiju, Docić postigao het-trik-MarkoDocić,AsmirKajević,AranđelStojković-

Čukarički bolji od Spartaka u derbiju, Docić postigao het-trik

Fudbaleri Čukaričkog pobedili su ekipu Spartaka u okviru 29. kola Super lige rezultatom 4:1 (2:1).

Trostruki strelac za Čuku bio je Marko Docić koji je golove postizao u 12. i 45. minutu (oba iz penala), kao i u 72. minutu. U listu strelaca se upisao i Asmir Kajević u 87. minutu, dok je gol za goste postigao Araneđel Stojković u 33. minutu. 

Od samog početka videla se zelja fudbalera Čukaričkog da u ovom meču dođu do tri boda. Već u 1. minutu Docić, Fofana i Zorić su kombinovali i bili blizu gola. Samo dva minuta kasnije Zorić je ponovo pokušao nakon asistencije Belakovića, ali udarac nije bio dovoljno jak.

Zorić je ponovo bio u centru pažnje u 12. minutu kada je oboren u kaznenom prostoru, a sudija Srđan Jovanović pokazao je na belu tačku. Siguran egzekutor bio je Marko Docić. Čukarički je mogao do drugog gola već u 18. minutu. Ovusu je prošao preko desne strane, ubacio loptu u peterac, a Fofana je propustio priliku da sa tri metra ugura loptu u gol.

Spartak je prvi put pripretio u 20. minutu, da bi do izjednačenja stigli 13 minuta kasnije. Đurić je nespretno igrao rukom na 18 metara, a Aranđel Stojković je odlično izveo slobodan udarac.

To nije poremetilo igrače domaćeg tima koji su nastavili sa atacima i posle primljenog gola. Kruna dobre partije bio je još jedna pogodak u 45. minutu. Fofana je oboren s leđa u kaznenom prostoru, a Docić je još jednom bio precizan iz penala.

Čukarički je i u drugom poluvremenu bio bolji, a Docić je svoj sjajan dan potvrdio golom iz slobodnog udarca u 72. minutu. Doduše, i golman Ostojić mu je pomogao nespretnom intervencijom. U međuvremenu je Spartak mogao do izjendačenja posle šuta Đuričina, ali i nespretne intervencije Fofane koji umalo nije postigao autogol.

Tom prilikom se i povredio, a u 69. minutu ga je zamenio mladi Slobodan Tedić koji je upisao zvaničan debi u prvenstvu. Igru je pre vremena napustio i Miroslav Bogosavac. On je u 56. minutu ustupio mesto Bašanoviću,a povredu je ''vukao'' još iz prvog poluvremena. Meč je obeležio i povratak Asmira Kajevića posle duge pauze zbog povrede, a u 87. minutu je uspeo da se upiše i u listu strelaca.

Čukarički se ovom pobedom izjednačio na 3. mestu Super lige sa Radničkim iz Niša. Oba tima imaju po 50 bodova pred poslednje kolo u kom naš tim gostuje Voždovcu u četvrtak od 17.00 časova.

ČUKARIČKI - SPARTAK 4:1 (2:1)
(Docić 12 pen, 45 pen, 72, Kajević 87 - Stojković 33)

Čukarički: Belić, Stevanović, Đurić, Puškarić, Bogosavac (Bašanović 56), Drinčić, Docić, Zorić, Belaković, (Kajević 78) Ovusu, Fofana (Tedić 69).

Spartak: Ostojić, Šimura, Jočić (Glavčić 72), Kerkez, Nikolić (Torbica 86), Vukčević, Savković, Đuričin, Čečarić, Stojković, Ćalasan.

Komentari (0)

Napiši Komentar