VESTI FK Čukarički

Čukarički bolji od B tima moskovskog Dinama-NikolaTerzić,VeljkoBirmančević,AleksandarĐorđević-

Čukarički bolji od B tima moskovskog Dinama

Čukarički – Dinamo Moskva B 3:2 (2:0)

Stadion u Limbušu. Gledalaca: 50. Strelci: 1:0 – Birmančević u 6, 2:0 – Đorđević u 35, 3:0 – Terzić u 82, 3:1 – Danilin u 89, 3:2 – Obolskij u 90. minutu iz jedanaesterca.

ČUKARIČKI: Petrović (od 68. Mićović), Aleksić, Šapić (od 62. Bakić), Rubežić (od 70. Šošević), Kamenović, Đorđević, Kajević (od 72. Fratrović), Nikčević, Terzić, Birmančević (od 46. Cvetković), Rakonjac.

DINAMO MOSKVA B: Sangare, Kalačev, Zorin, Slepov, Zes, Glušenkov, Lepekhin, Mazurin, Ušanov, Gomanjuk, Tukavin. Igrali su još: Jarukov, Nesov, Kutitskij, Vladimirov, Karaev, Fedorov, Zehov, Šukovskij, Galkin, Obolskij, Danilin.

U drugom prijateljskom meču na pripremama u mariborskom Pohorju Čukarički je slavio protiv B tima moskovskog Dinama sa 3:2, golovima Birmančevića u šestom i Đorđevića u 35. i Terzića u 82. minutu, dok su u finišu poraz ublažili Danilin u 89. i Obolskij u 90. minutu iz jedanaesterca. Trener Veselinović je u prepodnevnom terminu na teren izveo kombinovani sastav, s obzirom da je Brđane u večernjem terminu čeka duel protiv rumunske Astre.

Tek što je počela utakmica, Birmančević je bio u šansi, ali nije uspeo da nadmudri golmana Moskovljana Sangarea. Ipak, isti igrač je pogodio već u šestom minutu, iako mu prvobitna namera nije bila da šutira. Bilo je to više ubacivanje sa 18 metara, iskosa sa leve strane, ali je Rakonjac sjajno reagovao, propustio je loptu i zbunio protivničkog golmana, a ona je odsela u njegovoj mreži – 1:0. Jednu od retkih prilika u prvom poluvremenu Rusi su imali u osmom minutu, Mazurin je šutirao iskosa sa leve strane, ali je bio neprecizan.

Koji minut kasnije Terzić je odlično izveo korner, a Rubežić je glavom nešto lošije zahvatio loptu, te je ta prilika propala. U 16. minutu pokušao je Rakonjac, ali je lopta posle njegovog šuta završila preko gola Dinama. Usledio je mirniji period igre, sve do 35. minuta. Tada je agilni Đorđević sjajno pratio dešavanja na terenu, te je uspeo da iskoristi nesporazum golmana Dinama i njegovog saigrača Gomanjuka, vrhom kopačke zakačio je loptu i između njih dvojice smestio loptu u mrežu – 2:0. Idealnu priliku posle greške odbrane Brđana u 39. minutu imao je upravo Gomanjuk, izašao je „oči u oči“ sa Petrovićem, ali je golman Čukaričkog „skinuo“ zicer.

Najlepša akcija na meču viđena je u 60. minutu, ali nije rezultirala golom. Na ovom susretu kapiten Kajević je varkom tela prevario čuvara, potom je prebacio čitavu odbrambenu liniju Dinama, loptu je prihvatio i još bolje odložio Đorđević, a Cvetković je sa desetak metara šutirao pravo u golmana Moskovljana. Posle statične reakcije odbrane Čukaričkog, Golkin je u 74. minutu ostao usamljen, šutirao je sa sedam-osam metara, ali je Mićović bio odlično postavljen.

Samo minut kasnije sevnula je kontra na drugoj strani, Cvetković je sjajnim potezom otvorio sebi prostor, potom je pronašao Rakonjca, ali je ovaj nešto slabije zahvatio loptu, te je ta šansa otišla u nepovrat. U 82. minutu sjajna akcija dojučerašnjih omladinaca Čukaričkog, Kamenović je prošao po levoj strani i centirao, a Terzić je sa 13 metara rutinski poslao loptu u mrežu Dinama – 3:0. Pet minuta pre kraja meča još jednom se istakao Mićović, koji je ukrotio udarac Zehova sa šest metara, a potom je Aleksić izbacio loptu sa gol-linije.

Minut kasnije odlična prilika za Brđane, Cvetković je centrirao, a Rakonjac je glavom šutirao sa pet metara, za malo pored gola Dinama. Tek u 89. minutu Rusi su uspeli da postignu počasni pogodak, bila je to odlična akcija koju je prelepim udarcem spoljnom završio Danilin, ovoga puta Mićović je bio nemoćan – 3:1. Samo minut kasnije Mićović je skrivio jedanaesterac, a Obolskij ga je rutinski realizovao, te je dodatno ublažio poraz – 3:2.

- Meč je igran u nezgodnom terminu, od 10 do 12 časova, po teškom i sparnom vremenu. Zasluženo smo pobedili, a ono što je karakteristično za mladost je nestabilnost. Imali smo uspona i padova, posle vođstva od 3:0 u poslednja tri-četiri minuta dopustili smo da meč uđe u neizvesnost. Rezultat pokazuje jedno, ali generealno bili smo bolja i kompaktnija ekipa. Zadovoljan sam htenjem, voljom, željom, mislim da smo na trkačkom planu takođe bili dobri. Hteli smo da proverimo gde se nalazimo posle tri nedelje priprem, mislim da su igrači dobro odgovorili. Mogu da budem veoma zadovljan sa mladim igračima – kazao je posleprvog meča u subotu trener Aleksandar Veselinović.

Komentari (0)

Napiši Komentar