VESTI FK Čukarički

Čolović u 97. minutu doneo veliki bod Čukaričkom u derbiju kola--

Čolović u 97. minutu doneo veliki bod Čukaričkom u derbiju kola

Čukarički – Vojvodina 3:3 (2:0)

Strelci: 1:0 – Birmančević u 5, 2:0 – Ćirković u 12, 2:1 – Vukadinović iz jedanaesterca u 63, 2:2 – Vukadinović u 64, 2:3 – V. Simić u 80, 3:3 – Čolović u 90+7. minutu. Stadion na Banovom brdu. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudija: Pomoćnici: Žuti kartoni: Ćirković, Kamenović, Mijailović, Jovanović, Birmančević (Čukarički), Čović, N. Simić, Andrić (Vojvodina). Crveni karton: Mijailović (Čukarički, drugi žuti).

ČUKARIČKI: Belić, Docić, Jovanović (od 77. Rakonjac), Kamenović, Mijalović, Savić (od 61. Čolović), Ćirković, Ostojić, Šapić, Kovač, Birmančević (od 77. Pantić).

VOJVODINA: N. Simić, Bjeković (od 46. Andrić), Devetak (od 46. Stojković), Saničanin, Čović (od 46. Gemović), Đorđević, Drinčić (od 90. Topić), V. Simić, Mrkaić (od 77. Bojić), Bralić, Vukadinović.

Čukarički je poveo u ranoj fazi meča, posle vrlo loše intervencije Bjekovića, lopta je došla do Birmančevića, koji je iskoristio istrčavanje golmana Simića, pa je sa 18 metara lako plasirao loptu u protivničku mrežu – 1:0. Nisu se ni oporavili od početnog šoka Novosađani, a Čukarički je u 12. minutu duplirao prednost.

Docić je izveo korner sa leve strane, a Ćirković je savladao protivničkog čuvara mreže – 2:0. Koji minut kasnije Dociću su igrači Vojvodine ostavili prostora, on je raspalio po lopti sa više od 30 metara, golman Simić je ponovo bio nemoćan, na njegovu sreću kapiten Brđana pogodio je prečku.

Tek u 16. minutu prvi pokušaj gostiju, Veljko Simić je sa 14 metara šutirao, ali je Belić bio oprezan. Još opasniji je bio pokušaj Vukadinovića u 19. minutu, bio je zamalo neprecizan sa 22-23 metra, Belić je pogledom ispratio loptu koja je prohujala iznad njegovog gola.

Napadali su Novosađani i dalje, a to je ostavilo mnogo prostora domaćima za kontranapade. Jedan takav dogodio se u 40. minutu, Birmančević je odlično proigrao Jovanovića, koji je primio loptu u protivničkom šesnaestercu, potom i šutirao, ali je Simić ovoga puta dobro intervenisao.

Mogao je bolje da reaguje Kovač u 43. minutu, ali je želeo sa 18 metara da plasira loptu u rašlje Vojvodine, Simić je lako intervenisao. Samo što je počelo drugo poluvreme, Čukarički je ostao sa igračem manje. Zbog nesmotrenog starta na Gemoviću, Mijailović je dobio drugi žuti karton. Drinčić je snažno šutirao iz slobdnog udarca sa 17 metara, ali je Belić fantastično intervenisao.

Vojvodina je inicijativu krunisala u 63. minutu, kad je sudija Milanović pokazao na belu tačku. Najstrožu kaznu izveo je Vukadinović, Belić je pogodio stranu, ali je udarac bio dovoljno snažan – 2:1. Samo minut kasnije Novosađani su izjednačili. Gemović je ubacio loptu gotovo u peterac, gde je Vukadinović iskoristio nesmotrenost Ostojića, samo je vrhom kopačke zakačio loptu i po drugi put za kratko vreme prevario Belića – 2:2.

U 80. minutu gosti su preokrenuli rezultat. Posle ubacivanja Drinčića sa leve strane i lošije intervencije odbrane Čukaričkog, na loptu je natrčao Veljko Simić, koji je postigao prvenac za Vovjodinu – 2:3. Imao je šansu rezervista Rakonjac u 89. minutu, umakao je odbrani Vojvodine, stigao do lopte pre golmana, ali je otišao isuviše iskosa, uspeo je doduše da šutirao, ali ne i da ugrozi gol rivala.

Ipak, u posledjim sekundama utrakmice Čukarički je izjednačio. Posle kornera koji je izveo Docić i intervencije odbrane Novosađana, na loptu je natrčao Čolović, koji je poslao „bombu“ u mrežu rivala – 3:3.

Komentari (0)

Napiši Komentar