VESTI FK Čukarički

Cilj do leta je Evropa-NikolaDrinčić-

Cilj do leta je Evropa

Čukaričkom je cilj da se plasira u Evropu i od danas ekipa treba najjače da radi da ispuni zadato, složili su se u obraćanju novinarima posle prozivke igrača na Banovom brdu sportski direktor, šef stručnog štaba i kapiten ekipe - Vladimir Matijašević, Nenad Lalatović i Nikola Drinčić. 

Matijašević je istakao da je počeo pripremni period za jako važan nastavak sezone Čukaričkog i da nije lako ostvariti plasman u Evropu, jer je jaka konkurencija odnosno osam ekipa se bori za to. "Ako nemamo cilj, ne treba ni da se bavimo ovim poslom. Što se tiče prelaznog roka došlu su nam Miladin Stevanović i Zoran Rendulić, a do sad otišli Petar Jovanović, Đorđe Crnomarković, Lazar Đokić i Nenad Adamović je po svojoj želji otišao. Rendulić je došao kao iskusan igrač, koji je bio ovde kad smo osvojili Kup i koji će svojim autoritetom pomoći mlađim igračima. Cilj nam je da dovedemo još jednog bočnog igrača i to će se desiti u narednih pet-šest dana". 

Lalatović je pohvalio igrače da su se tokom pauze pridržavali programa vežbi koji su dobili. "Letos neki igrači nisu trenirali u pauzi, a znaju da su kod mene pripreme malo teže i onda im je bilo posle samo još teže. Sad su se opametili i vidim i po kilogramima i po rezultatima da su došli lepo pripremljeni. To je za njihovo bolje, da bi lakše podneli ove naporne pripreme . Mi želimo u Evropu. Zvezda i Partizan su sigurni, a ostale ekipe imaju podjednak kvalitet i velika je konkurencija. Moramo dati sve od sebe da bi bili među ta prva četiri tima. Na pripremam ćemo izbrusiti formu i odabrati tih 11". 

Upitan o povređenim igračima koji nisu igrali veći deo jesenjeg dela, Lalatović je pojasnio da se štoper Đorđe Đurić i golman Aleksandar Kirovski pridružuju ekipi u trenažnom procesu od danas i da to očekuje od napadača Ognjena Mudrinskog i veziste Asmira Kajevića od pripremnog perioda na Kipru. "Mudrinski je pretrpeo jako tešku povredu i Kajević komplikovan prelom ruke. Kaje može aerobni deo sa nama da odradi i to mi je bitno, a za sve ostalo će mu trebati još neko vreme. Mudri može da trči i da radi sa loptom, ali sve zavisi još od podloge. Mi ćemo prepodnevni današnji trening raditi na tartanu i ne bih sa te staze da ih prebacujem na blato, zbog tetiva i povreda. Trening ćemo raditi na veštačkoj podlozi, a njemu to ne odgovara, ali se nadam da će u narednih 10- 5 dana raditi sve. Moram da kažem i da na svakoj poziciji imam po dva kvalitetna igrača, da je sve moje želje Matijašević ispunio. Treneru autoritet pravi jaka konkurencija i tražim da rade sto posto". 

Kapiten Nikola Drinčić je rekao da je imao veliku želju da se vrati u igrački ritam i da je uspeo u tome. 

Na pitanje novinara da prokomentariše to što je najstariji igrač, a ima najviše utakmica i najbolje je ocenjen, Drinčić je rekao da mu je to bio cilj, ali da sve zasluge idu na račun cele ekipe bez koje ne bi mogao da se ostvari. 

Od danas treba da gazimo napred ka našem cilju, a to je Evropa. Treba da razmišljamo da moramo, a ne da možemo", zaključio je najskusniji fudbaler. 

Lalatović je danas izvršio prozivku fudbalera Čukaričkog, kojom su zvanično počele pripreme za nastavak sezone 2017/18. 

Na spisku fudbalera koji su današnjim okupljanjem i treningom počeli pripreme su: Nemanja Belić, Sava Radić, Marko Docić, Ognjen Mudrinski, Nikola Drinčić, Petar Bojić, Saša Jovanović, Aleksandar Kirovski, Asmir Kajević, Boris Kopitović, Darko Zorić, Petar Mićin, Semjuel Ovusu, Nemanja Milojević, Darko Puškarić, Miroslav Bogosavac, Đorđe Đurić, Đorđe Bašanović, Ivan Jovanović, Dušan Lagator, Zoran Rendulić, Miladin Stevaonivć, Beko Ismael Fofana, Marko Šarić i Stefan Šapić. 

Komentari (0)

Napiši Komentar