VESTI FK Čukarički

Četvorka Čukaričkog u Surdulici, evrogol Badamosija--

Četvorka Čukaričkog u Surdulici, evrogol Badamosija

Radnik - Čukarički 0:4 (0:3)

Strelci: 0:1 - Docić iz jedanaesterca u 8, 0:2 – Endijae u 15, 0:3 – Badamosi u 19, 0:4 – Endijae u 74. minutu. Stadion: “Efbet” u Surdulici. Gledalaca: 800. Sudija: Danilo Nikolić. Pomoćnici: Goran Beljin i Petar Radić. Žuti kartoni: Stojanović (Radnik), Docić, Mijailović (Čukarički).

RADNIK: Ranđelović, Bogdanović, Danoski (od 67. Duronjić), Hodžić, Ignjatović, Jokić, Lukić (od 58. Marong), Medić (od 78. Petrović), Oreščanin (od 78. Nedeljković), Spasić, Stojanović.

ČUKARIČKI: Belić, Stevanović (od 76. Rogan), Puškarić, Kovačević, Tošić, Docić (od 62. Lukić), Mijailović (od 76. I. Miladinović), Ovusu, Ivanović (od 62. Petković), Endijae, Badamosi (od 71. Spasojević).

Čukarički je stigao do važne pobede protiv Radnika u Surdulici, uz odličnu igru i sjajnu realizaciju u uvodnom delu meča - 4:0. Seriju je otvorio kapiten Docić golom iz jedanaesterca, kojeg je iznudio Endijae, potom je Senegalac bio i strelac.

U 19. minutu viđen je najlepšti detalj meča, koji je izmamio aplauze svih prisutnih na stadionu, Badamosi je primio loptu i potom šutirao neodbranjivo sa više od 35 metara. Do kraja meča, još jednom je pogodio Endijae, posle prelepo duplog pasa sa Ovusuom. U finišu susreta, pored Kovačevića koji je bio startni bonus, šansu je dobilo još pet momaka koji su prošli omladinsku školu tima sa Banovog brda, Lukić, Petković, Rogan, Spasojević i Miladinović.

Bio je Čukarički bolji rival na početku meča. Već u šestom minutu agilni Ivanović je kreirao priliku, dodao je do Mijailovića, čiji je šut sa 18 metara golman Ranđelović lako ukrotio. Ipak, već sledeći napad doneo je vođstvo Brđanima. Posle kontakta sa odbrambenim igračem Radnika Endijae je pao u šesnaestercu, sudija Nikolić je pokazao na belu tačku, a siguran realizator najstrožije kazne bio je kapiten Docić - 0:1.

Već u 15. minutu Brđani su imali dva gola prednosti, Badamosi se na polovini Radnika izborio za loptu, prosledio je do Ivanovića, ovaj odmah do Endijaea, koji je umakao odbrani domaćih i rutinski je savladao Ranđelovića - 0:2. Samo četiri minuta kasnije evrogol Badamosija. Reprezentativac Gambije je primio loptu, potom iz prve šutirao sa 35 metara, Ranđelović je bio nemoćan. Bio je ovo jedan od najlepših pogodaka u dosadašnjem toku sezone.

Nastavili su belo-crni u istom ritmu, pa je u 22. minutu posle odlično izvedenog kornera Ivanovića Stevanović šutirao nogom sa deset metara, lopta je prohujala pored gola Radnika. Probudili su se tek tada Surduličani, koji su prvi ozbiljniji pokušaj imali u 24. minutu, Medić je glavom šutirao preko gola Brđana.

Odličnu šansu domaći su imali i sedam minuta kasnije, tada je Bogdanović natrčao na loptu posle lošije reakcije odbrane Čukaričkog, ali je Belić fantastično intervenisao i izbio loptu u korner. Dva minuta kasnije sličan pokušaj belo-crnoh, Docić je uputio povratnu loptu, a Tošić šutirao snažno sa 18 metara, ali je Ranđelović uz malo problema odbranio.

Samo minut kasnije Endijae je imao veliku priliku posle vrlo loše reakcije odbrane Radnika, ali ga je lopta pomalo iznenadila, pa je iz neposredne blizine šutirao pored gola. U finišu prvog poluvremena, Radnik je bio daleko agresivniji, pa je imao i dve dobre prilike za gol.

Najpre, u 39. minutu kad je Spasić ubacio loptu sa desne strane, a Medić pokušao glavom, ali je Belić još jednom bio nesavladiv. Potom, u 44. minutu kad je Spasić ostao usamljen, šutirao je sa 15 metara, ali vrlo loše. Splasnuo je ritam u drugom poluvremenu, lopta je bila više u posedu domaćina, ali je do izgledne prilike došao Čukarički.

U 56. minutu Docić je povukao kontru, sjajnom pasom preko pola terena Ovusu je uposlio Badamosija, koji je šutirao sa 15 metara, ali pravo u Ranđelovića. U 69. minutu odlična prilika za Radnik posle prodora i ubacivanja po desnoj strani, Bogdanoski je iz prve zahvatio loptu, ali je Belić još jednom fantastično odbranio.

Četiri minuta kasnije prelepa akcija Čukinih stranaca, Endijae je razmenio dupli pas sa Ovusuom i lako ubacio loptu u mrežu Ranđelovića - 0:4. Do kraja meča šef struke Čukaričkog Dušan Kerkez iskoristio je priliku da u igru uvede i momke koji su prošli omladinsku školu kluba sa Banovog brda, na terenu su u finišu meča bili Lukić, Petković, Rogan, Spasojević i Miladinović. Belo-crni su u tom periodu igrali sa čak šest bonus igrača.

Komentari (0)

Napiši Komentar