VESTI FK Čukarički

Četiri potpisa u Čukaričkom, ugovore produžili Belić, Puškarić, Čolović i Mićović-NemanjaBelić,DarkoPuškarić,NovakMićović,StefanČolović-

Četiri potpisa u Čukaričkom, ugovore produžili Belić, Puškarić, Čolović i Mićović

Čukarički je produžio ugovore sa četvoricom prvotimaca. Nemanja Belić i Darko Puškarić potpisali su ugovore na još godinu dana, Stefan Čolović je produžio na još godinu i po, dok se Novak Mićović obavezao na vernost Brđanima na još četiri godine.

Golman Nemanja Belić je na Banovo brdo stigao 2017. godine, do sada je branio u 46 mečeva. U međuvremenu je postao jedan od igrača sa najvećim autoritetom, a uz njega je stasalo i nekoliko čuvara mreže, poslednji u nizu su Đorđe Petrović i Novak Mićović.

Štoper Darko Puškarić je u Čukarički takođe stigao na leto 2017. godine, a nedavno je za Brđane odigrao stoti meč. Najiskusniji je pojedinac među belo-crnima, ključan za atmosferu u svlačionici. Iako na poziciji štopera, po potrebi je igrao i na mestu desnog beka, kao i defanzivnog veziste.

Stefan Čolović je na Banovo brdo stigao iz redova učesnika grupne faze Lige Evrope, irskog Dandalka, u januaru 2021. godine. Od tada je odigrao 44 meča za belo-crne, postao je gotovo nezamenljiv od kako je na klupu seo Saša Ilić. Ugovor mu je isticao u decembru ove godine, a posle produžetka ostaće na Banovom brdu još najmanje dve godine.

Na kraju, ugovor je produžio i Novak Mićović i to na četiri godine. On je projektovan kao zamena za Đorđa Petrovića, koji je potpisao ugovor sa članom MLS lige, Nju Inglandom iz Bostona. Mićović je već dugo u Čukaričkom, prošao je Omladinsku školu Brđana, bio na pozajmici u IMT-u, a branio je i sedam puta za prvi tim.

- Obavili smo veliki posao produžetkom ugovora sa četvoricom igrača. Belić i Puškarić su od izuzetnog značaja za ekipu, ne samo zbog svojih igračkih, već i ljudskih kvaliteta. Dugo su u Čukaričkom, znaju sistem funkcionisanja kluba, ključni su za atmosferu u timu. Imaju vrlo važnu ulogu i van terena, a dogovor sa njima smo postigli vrlo brzo – kazao je tehnički direktor Brđana Goran Grkinić.

Čolović je produžio ugovor na još godinu i po dana, a Mićović na četiri godine.

- Čoloviću je isticao ugovor u decembru, nismo želeli da ispustimo igrača koji se sjajno uklopio u tim. Igra na zahtevnoj poziciji, izuzetno je kreativan. Mićović je budućnost kluba, momak u kojeg imamo veliko poverenje. Već je na nekoliko mečeva pokazao ogroman potencijal, na njemu je da nastavi da radi i da se razvija, sigurni smo da će biti dostojna zamena za Đorđa Petrovića.

Komentari (0)

Napiši Komentar