VESTI FK Čukarički

Boris Kopitović: Izgleda da imam osećaj za gol-BorisKopitović-

Boris Kopitović: Izgleda da imam osećaj za gol

Čukarički je stigao do druge prvenstvene pobede, posle velike borbe savladana je Mačva, koja je na Banovom brdu ostavila veoma dobar utisak. Na kraju, presudila je akcija iz prekida, kapiten Marko Docić je odlično izveo korner, na drugoj stativi Boris Kopitović je glavom zakucao loptu u mrežu rivala za sedmi bod u prva tri kola.

- Možemo da budemo zadovoljni startom sezone. Malo nas je poremetila prva utakmica i remi protiv Zemuna na domaćem terenu, a bili smo favoriti. Za sada je zadovoljavajuće. Ekipa je dobra, ima tu mladih momaka, na kojima će se graditi igra. Žao mi je samo što je Drinčić otišao, ali je kostur ekipe od prošle godine zadržan – rekao je na startu razgovora Kopitović, koji je potom nastavio:

- Mačva je izuzetno težak rival, i kad igra kod kuće i kad igra na strani, jednostavno tvrdi su i teško je doći do njihovog gola. Imali smo sreću da postignemo jedan gol i osvojimo sva tri boda. Jesmo se ispromašivali protiv Zemuna i moralo je da nam se vrati, drago mi je što se to dogodilo upravo protiv Mačve. Za nas je ta utakmica već sada prošlost.

Posle gola smo videli još jednu preslikanu akciju, umalo da i ona „upali“. Čini se da ste ovo uvežbavali na treninzima?

- Iskreno, nismo uvežbavali ovaj prekid, samo sam se našao na pravom mestu u pravo vreme. Za malo da pet minuta kasnije ponovimo isto i da ponovo pogodim. Možda imam neki njuh za gol, davao sam ih i prošle godine, ispostavilo se da imam neki osećaj za gol. Visoko podignut mali prst prilikom proslave gola imao je simboliku?

- I te kako ima simboliku, svaki gol koji sam do sada postigao bio je posvećen mom naselju Zabjelo i tom fudbalskom klubu gde sam ponikao, tako će biti sa svakim narednim golom. Vežu me emocije za njih, to je mala simbolika da im se odužim za sve srećne momente koje sam do sad imao u životu.

I u naredna dva meča Čukarički je favorit. Najpre sledi gostovanje Bačkoj, potom na Banovo brdo dolazi novajlija u eliti, novosadski Proleter.

- Jesmo favoriti i u ta dva meča, ali to ne mora ništa da znači. Bilo je tako i protiv Zemuna, pa ste videli kako se završilo. Ekipa koja izađe na teren protiv ova dva rivala mora da bude maksimalno ozbiljna i motivisana. Verujem da će publika imati šta da vidi i protiv Bačke i protiv Proletera od ekipe Čukaričkog.

Kroz odlične partije u Čukaričkom Kopitović je stekao i status reprezentativca Crne Gore.

- Debitovao sam pre nepuna dva meseca za svoju reprezentaciju, odigrao sam dva meča, protiv Bosne i Hercegovine i Slovenije. Mogu da kažem da sam ostvario fudbalski san. Ponosan sam na sebe i svoju porodicu koja je uvek uz mene i nadam se da ukoliko nastavim dobro da igram da će selektor Tumbaković ponovo uputiti poziv.

Na kraju, Kopitović je želeo još da doda:

- Druženje sa Miroslavom Bogosavcem i te kako utiče pozitivno na moje fudbalske veštine.

Komentari (0)

Napiši Komentar