VESTI FK Čukarički

Birmančević: U Varni je najlepše, ali uželeo sam se fudbala i treninga-VeljkoBirmančević-

Birmančević: U Varni je najlepše, ali uželeo sam se fudbala i treninga

Gol i asistencija Veljka Birmančevića u pobedi protiv Spartaka (4:1), bili su najava da je mladi reprezentativac Srbije u sve boljoj formi. Na tom meču je doduše dobio i žuti karton, pa je morao da propustio duel protiv Javora u Ivanjici, kako se kasnije ispostavilo, za sada poslednji u ovoj sezoni.

Usledila je prinunda pauza zbog više sile, u Srbiji je proglašeno vanredno stanje zbog opasnosti od pandemija virusa kovid-19. Fudbal je, sasvim logično, pao u drugi plan. Ipak, prvotimci Čukaričkog se trude da, koliko im to uslovi dozvoljavaju, ispunjavaju svoje profesionalne obaveze, uz želju da što spremniji dočekaju eventualni nastavak takmičenja u Super ligi i Kupu Srbije. To se odnosi i na Birmančevića.

- Po proglašenu vanrednog stanja otišao sam kući, u selo Varna kod Šapca. Tu sam svakako bezbedniji nego da sam ostao u Beogradu. U glavnom gradu sam zbog fudbala već sedam godina, možda i najlepši period života nisam proveo kod kuće, sa porodicom i prijateljima iz detinjstva. Zna se da fudbal zahteva mnogo rada, treninga i odricanja. Kad se već sve ovako izdešavalo, pokušavam da nađem pozitivne stvari u ovoj situaciji, tako da sam sada u mojoj Varni, sa najmilijima – istakao je Veljko Birmančević.

Veljko je objasnio kako izgleda njegova dnevna rutina.

- Dobili smo program rada od našeg kondicionog trenera, ujutro su te vežbe prvo što odradim kod kuće. Imam sreću da u selu imamo veliko dvorište, pa sa bratom mogu da igram fudbal, stoni tenis... Takođe, imam gde i da trčim, a da nikog ne ugrožavam. Kad nastupi policijski sat, ostaje sasvim dovoljno vremena za druženje sa mojima.

Birmančević nije želeo da komentariše najave koje su se pojavile prethodnih dana, da bi šampionati širom Evrope, pa i u Srbiji, mogli da budu nastavljeni u maju.

- To su za sad samo spekulacije. Kad će se i da li će se šampiona nastaviti, ne zavisi od nas, od saveza, UEFA, već od virusa. Na nama je da radimo koliko možemo u ovim uslovima, iako zaista nije lako. Lično, sa treninzima sam počeo odmah, znam kako bih izgledao da nisam na primer radio pet-šest dana, imao bih problem. Jeste da smo u trenutku prekida Super lige bili peti i da nam ne odgovara ta pozicija, s obzirom da ne vodi u Evropu. Sa te strane, odgovaralo bi nam da se nastavi takmičenje, uz sve to i moja forma je krenula da se diže, a i Čukarički je igrao bolje. No, virus nas je sve prekinuo, veliko je pitanje koliko će sve ovo trajati – kazao je Birmančević, koji je potom dodao:

- Kad stvari ponovo budu normalne, potrudićemo se da nastavimo tamo gde smo stali. Ali, jasno je svima da tada sledi težak period za sve nas u svetu fudbala, ipak će ovo sve ostaviti posledice, biće potrebno određeno vreme da se ekipa ponovo uigra... Jesmo i do sad imali slobodno 15-20 dana, ali nikad u sred sezone.

Veljko je potom govorio šta mu najviše nedostaje:

- Uf, sve mi je dobro ovako... Šalim se, uželeo sam se malo fudbala, da treniram normalno.

Komentari (0)

Napiši Komentar