VESTI FK Čukarički

Belić: Na Banjici nikad nije lako, ali idemo po tri boda-NemanjaBelić-

Belić: Na Banjici nikad nije lako, ali idemo po tri boda

Čukarički je u dosadašnjem delu sezone odigrao osam mečeva, po četiri u kvalifikacijama za Ligu Evrope i Super ligi Srbije. Odbrana Brđana se u tim duelima pokazala kao vrlo dobra, primili su belo-crni tek pet golova. Nemanja Belić u čak pet od tih osam susreta uspevao je da sačuva svoju mrežu, između ostalog ukrotio je i jedan jedanaesterac protiv TSC-a u Senti.

- Taj meč smo na kraju izgubili, a mislim da je prvo poluvreme protiv tima iz Bačke Topole naše najbolje ove sezone. Generalno, zadovoljan sam početkom, sve što je bilo zacrtano smo i ostvarili, osim tog poraza u Senti, gde zaista nismo zaslužili da izgubimo. Ali, dešava se, svesni smo da će se to negde vratiti, sve te šanse što smo promašivali... Bitno je samo da nastavimo u istom ritmu u narednim mečevima. Devet bodova iz četiri meča, nije loše za sada – istakao je Belić.

Naredni rival je Rad, taj meč će biti igran na Banjici u sredu od 20 časova, radi se o odloženom duelu drugog kola, zbog evropskih obaveza Čukaričkog.

- Iako je tek šest kola iza nas, već ima nekoliko timova koji su se odvojili u vrhu tabele, Vojvoidna, TSC, niški Radnički, naravno Crvena zvezda i Partizan. Uopšte neće biti mesta kiksevima, moramo da probamo da u svakoj utakmici pobedimo. Već u sredu protiv Rada treba da nastavimo sa skupljanjem bodova, ako želimo da se priključimo vodećim timovima.

Tradicija je na strani Čukaričkog, koji je protiv Rada ostvario četiri pobede u nizu. Ali, iskusni Belić upozorava da to nema apsolutno nikakav značaj pred predstojeći duel ova dva rivala.

- Ovo su sada drugačiji, prilično promenjeni timovi, sa novim trenerima. Mi smo napokon imali nešto više vremena, osvežili smo se, napunili baterije. Građevinari su odlično reagovali na novog šefa struke, savladali su Mačvu, odigrali vrlo dobar meč. Jasno nam je da protiv njih na Banjici, ukoliko želimo bodove, moramo da budemo maksimalno koncentrisani, niko tamo ne može lako da pobedi. Prvi meč ove sezone u gostima smo izgubili, a s obzirom da želimo da budemo u vrhu, moramo da osvajamo bodove i na strani – kazao je Belić, koji je podsetio:

- Lično, lepe uspomene me vežu za gostovanja Radu, tamo sam i debitovao za Čukarički, u pobedi od 1:0 pre dve godine.

Čukarički će ponovo imati kadrovskih problema, duže je odsutan Miladin Stevanović, protiv Rada neće igrati povređeni Darko Puškarić i Aleksandar Đorđević. Sa druge strane, u međuvremenu je stigao dvojac iz Napretka, Miloš Ostojić i Ibrahima Endijae.

- Do sada nam je odbrana vrlo dobro funkcionisala, ali imam poverenje ne samo u njih, već u čitav tim. U svakoj utakmici imali smo periode dobre igre, ali treba da radimo tokom svih 90 minuta, da meljemo protivnika. Jedostavno, imamo mnogo mladih igrača, a manjak iskustva, ali vremenom je sve bolje. Na nama je da sada, po mogućstvu, osvojimo svih šest bodova u naredna dva meča, u tom slučaju prezadovoljni bismo otišli na reprezentativnu pauzu. I tu će nam mnogo igrača nedostajati, ali to je još jedan dokaz kvaliteta Čukaričkog – istakao je Belić.

Kao Belićev naslednik na golu Brđana projektovan je Đorđe Petrović, produkt omladinske škole belo-crnih. Sticajem okolnosti, zbog specifičnosti mečeva početkom sezone, još nije dobio priliku, ali Belić za njega ima samo reči hvale.

- On je već duže vreme sa nama, bukvalno od kad sam ja došao na Banovo brdo. Napreduje iz meseca u mesec, prošle sezone kalio se u IMT-u, osetio draž seniorskog fudbala. Jeste to rang treće lige, ali dobio je na iskustvu, a na pripremama u Sloveniji pokazao je da na njega može da se računa. Odlično radi, sigurno će dobiti šansu. U njega imam puno poverenje, tu sam da mu pomognem šta god treba. Uglavnom, Čukarički za mesto golmana ne mora da brine – ohrabruje svog mlađeg kolegu Belić.

Komentari (0)

Napiši Komentar